KGM Rexton – stor og sterk arbeidsbil

Agderposten Marked: Hans Vidar Levinsen

Hos Auto-Car får du nå bilmerket KGM, fra Sør-Koreas tredje største bilprodusent, og Rexton navnet er ikke ukjent for de som er glade i stor sterk varebil.

Den nye Rexton fra KGM kommer med en 2,2 liters dieselmotor som har 202hk og 441NM, 4×4 i både høy og lavserie, differensialsperre, og 22,4 cm bakkeklaring som gjør at dette arbeidsjernet tar seg frem praktisk talt over alt.

DLX utstyrsnivå

Innstegsmodellen av KGM Rexton starter på kr 727 900 – som blir 609 557 eks mva, og med DLX utstyrsnivå starter den på kr 747 900 – som blir 625 577 eks mva. Dette er priser inklusiv levering til Auto-Car i Arendal.

I DLX utstyrsnivå får du adaptiv cruisekontroll, automatiske LED hovedlys, parkeringssensor + ryggekamera, varme i ratt og seter, sorte skinnseter med elektrisk justering og minnefunksjon, ventilerte seter  og Apple CarPlay/Android Auto for å nevne noe.

Det er utstyr for kr 70 000 som man får i DLX utstyrsnivå for kr 20 000 ekstra om man ser på prisen med mva – og kr 16 020 om man kan ta vekk mva i bedriften sin.

Arbeidsjern

KGM Rexton har et stort varerom, og under gulvet der baksetene normal er finner man også rom til å ha med seg litt ekstra.

KGM Rexton vil få 3 500kg hengervekt på den modellen som skal leveres ut til kunder, slik at de som trenger å frakte med seg minigraveren kan bruke en KGM Rexton til jobben.

Du kan skifte mellom 2WD og AWD mens bilen er i fart, men skal du skifte over til AWD lavserie må du stanse bilen først, som man må med alle biler som har AWD lavserie.

Du har også mulighet til å låse differensialen dersom du virkelig får en utfordring.

De som har kjørt en bil med AWD lavserie vet at slike biler stort sett kommer seg fram der det skal være, og også der man ikke skulle tro at noen bil kunne komme fram.

Alle KGM Rexton understellsbehandles i Norge før de leveres ut til kunder, og dette er inkludert i kjøpesummen.

Du har også garanti i 5 år eller 150 000km.

Luksuselementer

Med en KGM Rexton DLX har du mange luksuselementer, som setene i sort skinn som har både varme og ventilasjon. Sistnevnte er utrolig behagelig på de varme dagene, og ventilasjonen har 3 ulike nivåer man kan velge mellom, alt ettersom hvor varm man er.

At man har varme i 3 nivåer i setet og varme i ratt er nydelig på kalde vinterdager, da kan man raskt få opp varmen om man setter seg i bilen i en kort pause i arbeidet.

Den adaptive cruisekontrollen sørger for å holde avstanden til bilen foran deg på veien når du må kjøre på veier med en del trafikk.

Når mørket faller på vil de automatiske LED-lysene sørge for å ikke blende andre biler i trafikken.

Du har både parkerinssensorer og 360 graders ryggekamera, som gjør det enkelt å få parkert den store arbeidsbilen.

Du kan koble mobilen slik at du får Android Auto eller Apple CarPlay opp i bilens 12,3 store infotainmentskjerm. Mobilen har også trådløs ladeplate i tillegg til 2 USB-C utganger du kan bruke til lading av mobilen.

Stor SUV

KGM Rexton er 4,85 meter lang, 1,96 meter bred og 1,825 meter høy. Bakkeklaringen på hele 22,4cm er med på å gi KGM Rexton ekstra gode terrengegenskaper, spesielt når man vet at AWD-systemet har både høy- og lavserie.

Man kan velge KGM Rexton som 5-seter også dersom man ønsker en stor familiebil som kommer seg opp den merkeligste hyttevei, men da skal staten ha inn over kr 660 000 i avgifter til statskassa, så det begrenser jo volumet av KGM Rexton som 5-seter en god del.

Ombyggingen til varebil er gjort i samarbeid med Lafinto som er eksperter på ombygginger av varebiler, og som ordner med innredning av og ombygning til varebiler også for andre bilmerker som Ford og Mercedes-Benz, for å nevne et par andre fra den lange listen av bilmerker de jobber med.

Bilen veier 2 070kg, noe som er mindre enn veldig mange elbiler, og med en totalvekt på inntil 2 800kg så gir det mulighet for å ha inn folk og utstyr som veier inntil 730kg i KGM Rexton.

Med 70 liters drivstofftank trenger du ikke tenke på rekkevidde i denne dieselbilen.

Demobil

Hos Auto-Car kan du se på og prøve KGM Rexton, en stor og romslig SUV som leverer mye komfort, plass, luksus og praktiske egenskaper i forhold til prisen bilen har.