Vi har testet Ford Transit Custom med AWD og automat

Agderposten Marked: Hans Vidar Levinsen

Den nye Ford Transit Custom ble kåret til International Van of the Year 2024, og vi testet den i L1 med 170hk dieselmotor, automatgir og AWD, en etterspurt kombinasjon i varebilmarkedet.

Den nye Ford Transit Custom kan konfigureres så den kan trekke med seg inntil 2 800kg på hengerfestet, og testbilen kan trekke med seg 2 500kg. Testbilen hos Arendal Auto er i Limited utstyrsnivå, og prismessig kan du få Ford Transit Custom fra kr 479 199 eks mva og inklusive reg avgift.

Limited utstyrsnivå

Velger du Ford Transit Custom med Limited utstyrsnivå får du med kledning i varerom i full høyde, gulvbelegg i varerom, 16´´ alufelger, mulighet for å deaktivere kollisjonsputen på passasjersiden, LED-lys i varerom av den ekstra sterke sorten, og arbeidslys bakom bilen, LED hovedlys, fargetilpasset støtfanger foran og bak, fargetilpasset sidespeil og dørhåndtak, el. Innfellbare sidespeil, nøkkel-løs inngang og brilleholder på førersiden.

Dette kommer i tillegg til alt utstyret som følger med på Trend utstyrsnivå, og det er så mye at alt ikke får plass her, men jeg kan nevne 5G modem, trådløs Apple CarPlay og Android Auto, oppvarmet frontrute, drivstoff/kupévarmer med timer og gjennomlastingsluke for lange gjenstander.

L1 med 170hk diesel, AWD og automatgir starter på kr 597 040 eks mva ink reg avgift, med Limited utstyrsnivå.

Testbilen hadde også en del ekstrautstyr, som hengerfeste, integrert takstativ, oppvarmet ratt og fjernkontroll for dieselvarmeren for å nevne noe.

Kvantesprang på komfort

Utviklingen for varebiler går fremover med kvantesprang for tiden, og man får stadig flere av komfortelementene fra personbiler inn i varebilene. Rattvarme for eksempel, fantastisk komfortabelt å ha når det er kaldt ute.

Setet var utstyrt med 2 hjul og en spak, der hjulene justerer ryggvinkel og korsryggstøtten, mens spaken kan jekke setet opp/ned ettersom hva man har behov for. Så kan man naturligvis også justere setet fram/tilbake. Fin sittekomfort er det også her.

Trådløs Apple CarPlay og Android Auto gjør at du kan høre på tekstmeldinger mens du kjører og diktere svar på dem i retur, høre på Spotify eller bruke Google Maps som navigasjon i bilen.

Store skjermer gir også mulighet for langt bedre ryggekameraer enn man er vant med i varebiler fra før.

Når du i tillegg sitter godt, har et komfortabelt automatgir og en sterk 170hk dieselmotor, så blir enhver tur med varebilen en stor glede.

Lyd i varebil har sjelden vært en interessant opplevelse, men i Ford Transit Custom synes jeg det nå begynner å ligne på noe som gir en hyggelig lytteopplevelse.

Veldig moro å få prøve det integrerte takstativet også, der man på bilens venstre side kan vippe dem opp og klare til bruk, eller ned igjen etter bruk, slik at bilens høyde er under 2 meter om du skal inn i gamle lave parkeringshus.

Geniale løsninger

Gjennomlastingsluka er også genial om du skal ha med deg ekstra lange gjenstander som er litt lenger enn varerommets lengde.

Noe av det mer geniale med automatgiret er at spaken befinner seg bakom rattet, slik at både sjåfør og passasjer i midtsetet får god kneplass.

Dersom midtsetet ikke brukes av noen kan man vippe ned et arbeidsbord som gjemmer seg i setets rygg. En genial løsning for de som må jobbe litt med bærbar datamaskin eller lignende mellom oppdragene.

På kjøretur

Jeg kjørte til Hinnebu, like før Hynnekleiv på Rv42 mellom Froland og Evje for å finne en klatt snø i påska å ta bilde av bilen på, lite visste jeg da om at det skulle snø så vilt 4/4 her på Sørlandet, men da fikk jeg testet bilen en god tur, og snittforbruket landet på hyggelige 0,7 liter på mila til tross for at gasspedalen ble brukt litt mer enn ved helt normal kjøring.

Du har god oversikt gjennom stor frontrute og store sidespeil. Testbilen var også utstyrt med vindu i bakdørene, og dermed hadde man også utsikt i bakspeilet.

Adaptiv cruisekontroll gjør langturer ekstra komfortable med Ford Transit Custom, og med AWD vet du at du kommer fram til alle kundene du skal komme fram til.

Arendal Auto

Hos Arendal Auto kan du se og prøve den nye Ford Transit Custom du også, men den er mye ute på test, så det er strategisk å booke tid for test av den svært så populære og prisvinnende varebilen fra Ford.