BYD Dolphin og BYD Seal kommer snart til RSA Bil i Arendal

Agderposten Marked: Hans Vidar Levinsen

Onsdag 3/4 var en BYD Dolphin på snarvisitt i Arendal hos RSA Bil, og vi rakk å ta bilder av den før den dro videre, en stilig kompakt elbil med svært hyggelig pris.

På kaia i Drammen står BYD Dolphin, og BYD Seal er ikke langt unna den heller, og før dette magasinet kommer i trykken er de kommet mye nærmere Arendal og RSA Bil. 

BYD Seal

Her har vi foreløpig kun et pressebilde av bilen, en lekker sedan med 4×4 og en motoreffekt på hele 390kW.

BYD Seal kommer med et 82,5 kWt stort Blade-batteri som gir en WLTP-rekkevidde på 520km for kombinert kjøring. Ladehastighet på max 150kW og 11kW på AC-lading/hjemmelading.

BYD Seal har også fått 5 stjerner i Euro-NCAP sin nye og strengere test.

Prisene for BYD Seal er ikke klare i skrivende stund, men det er ikke lenge til de blir offentlige, og dermed er det ikke lenge til man kan bestille BYD Seal. Tar du kontakt med RSA Bil Arendal kan de gi deg beskjed når alt er klart for å bestille.

BYD Dolphin

BYD Dolphin er en stilig og kompakt elbil med en lengde på 4,29 meter som gjør den smidig også i trange bygater.

Batteripakken på 60,4 kWt gir en WLTP-rekkevidde på inntil 427km for kombinert kjøring. Maksimal ladehastighet er på 88kW og det skal ta 29 minutter å lade fra 30% til 80% under optimale forhold.

Du kan få BYD Dolphin i to utstyrsnivåer, Comfort fra kr 299 900 og Design fra kr 309 900.

Det du får ekstra med Design er to-farget lakk, et stort panorama glasstak, trådløs mobil-lader, sotede bakruter og V2L adapter som vi tok et bilde av.

Litt kult at en kompakt elbil får V2L, vehicle to load, at man kan hente strøm fra bilens batteri til å drifte det man har med seg av elektriske apparater på tur.

Sikker bil

Selv om BYD Dolphin ikke er så diger utvendig, så er den en av bilene som har fått 5 stjerner i den nye og strengere EURO-NCAP testen.

BYD sine Blade-batterier er også kjent for sin høye sikkerhet.

BYD dolphin har ISOfix fester for barneseter i baksetene og i passasjersetet foran, altså i 3 av bilens seter.

BYD Dolphin kommer blant annet med kollisjonsvarsling foran og bak, autonom nødbremsing, varsling for kryssende trafikk bak bilen og filskifteassistent. Den har adaptiv og intelligent cruisekontroll, blindsonevarsling og trafikkskiltgjenkjenning. 360 graders kamera som vises svært klart på en stor skjerm er også en sikkerhet når man skal parkere.

Høy kvalitetsfølelse

En stor skjerm på 12,6’’ er sjelden å se i kompakte biler, og her har man i tillegg til 360 graders kamera også Apple CarPlay eller Android Auto.

Et godt ratt og et godt sete setter standarden, og bakom rattet har BYD Dolphin også en skjerm med den mest essensielle informasjonen, slik at man ikke må se på den store infotainmentskjermen så ofte som sjåfør.

Girvelgeren er genialt plassert, og tar minimalt med plass i den eller ganske overraskende romslige elbilen.

Bagasjerommet har plass til 430 liter, og baksetene er delt 60/40, legger man dem ned får man 1 310 liter med plass bak forsetene. Man kan velge om man vil ha gulvet i øvre eller nedre posisjon i bagasjerommet. Det var i nedre posisjon da jeg knipset bilder.

De som sitter i baksetet har 2xUSB-C plugger til å lade mobil eller nettbrett, og det er et armlene i midtseteryggen med 2 koppholdere.

Lansering

Når du kan lese dette magasinet er BYD Dolphin og BYD Seal like rundt hjørnet, og tar du turen innom RSA Bil i Arendal kan du få høre mer om bilene, og BYD Dolphin er det mulig å bestille i dag om du vil.

Dersom du vil prøvekjøre BYD Dolphin eller BYD Seal er det også mulig om ikke veldig lang tid, så om du følger RSA Bil i Arendal på Facebook vil du også der få se når bilene ankommer og er klare for å booke prøvekjøring.