Premierer på eCarExpo i Norge

Agderposten Marked: Hans Vidar Levinsen

Fredag 9/2 var det mange Norgespremierer på eCarExpo som også ble arrangert i Norge for første gang. Vi var innom for å få med oss alle nyhetene!

Renault Scenic, den splitter nye elbilen fra Renault hadde ikke bare Norgespremiere på eCarExpo i Lillestrøm, men også salgsstart med avsløring av de norske prisene.

Jarl Helge Venemyr fra Auto-Car var tilstede, og var veldig fornøyd med Renault Scenic og prisene, og gleder seg til å få besøk av mange kunder som ønsker seg en romslig familiebil som er elektrisk, har rekkevidde på over 600km WLTP og som er rimelig.

Renault Scenic starter på kr 369 900 og toppmodellen Iconic med den største batteripakka og alt utstyr koster fra kr 479 900.

Første offentlige visning

BMW i5 M60 Touring hadde sin første visning i full offentlighet på eCarExpo, en lekker 5-serie stasjonsvogn med helt enorme prestanda. Den kommer også etter hvert i en xDrive40 utgave for de som ønsker seg xDrive firehjulstrekk uten de enorme kreftene og akselerasjonen som M60 leverer.

BMW i5 xDrive40 Touring vil naturlig nok også koste en del mindre enn BMW i5 M60 Touring. Eksakte priser dukker nok opp så raskt de er klare for den rimeligste firehjulstrekkeren, men vil du ha den med bakhjulstrekk eDrive40 utgave eller M60 så kan du bestille den allerede nå hos Bavaria Sør i Arendal.

Mange Norgespremierer

Hos Toyota ble to konseptbiler vist fram for første gang i Norge, og Urban SUV Concept vil bli vist fram senere i 2024 som produksjonsmodell, da med sitt salgsnavn. Så vil bilen bli levert til kunder i 2025.

Urban SUV Concept vil komme med 2 ulike størrelser på batteripakken, og man kan også velge om man vil ha den som 2WD eller om man vil ha den som AWD.

Sports Crossover Concept ble også vist fram, her får vi se produksjonsmodellen i 2025.

Den nye og oppgraderte bZ4X hadde også Norgespremiere på eCarExpo, her varmes batteriet raskere ved lading om vinteren, og man har fått strålevarme fra sentrale overflater i bilen, samt at mobilen nå kan brukes som nøkkel. Denne kan bestilles fra Toyota Arendal i dag, og dukker straks opp som demobil også.

Nye Volvo EX30

For første gang på en messe i Norge ble også Volvo EX30 vist fram, slik at de som var besøkende på messa på lørdag og søndag kunne se og prøve den.

I skrivende stund pågår vår lokale test av Volvo EX30, noe du kan lese mer om i neste nummer av magasinet BIL.