Test av raketten MG4 Xpower

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

MG4 får du i flere ulike varianter, og den sprekeste av dem heter MG4 Xpower og har enormt med krefter, Launch Control og AWD.

Hos Sigmund Aasen får du tak i MG i Arendal, og de har en MG4 Xpower i lekker matt lakk med en farge som heter Hunter Green. Den har to motorer som sammen leverer 320kW effekt, eventuelt 435hk, og hele 600NM og denne versjonen av MG4 har AWD. Startpris kr 395 900.

Vi dro den med ut på skikkelig vintertest, selv om temperaturen hadde krøpet over på pluss-siden, var det skikkelig vinterveier vi kjørte på mellom Froland og Evje.

Kult design

MG4 har et veldig kult design, og i Xpower versjonen får du også med ekstra stilige bremsekalippere i oransje farge som virkelig understreker det sportslige denne Xpoweren leverer.

Når det blir mørkt dukker det opp lekre røde LED-striper bak på bilen, en bil som virkelig liker oppmerksomhet, og som får det på grunn av lekkert og kult design.

Når du åpner døra finner du sportsseter i kunstskinn og Eco-Alcantara, så det er ikke bare utenpå man skjønner at det er noe litt ekstra med MG4 Xpower.

Xpower

Det er en god del ekstra futt i MG4 Xpower sammenlignet med de andre utgavene av MG4, og det er den eneste utgaven med AWD.

En bil som har Launch Control for optimal akselerasjon, og dytter deg solid inn i sportssetet mens bilen fyker fra 0-100 km/t på 3,8 sekunder, jada, vi måtte jo teste det også, og det er veldig moro!

Du har mange kjøremodus å velge mellom, og vi kjørte våre tester av rekkevidde med kjøremodus «middels».

De to motorene leverer ikke bare masse futt, du kan helt fint kjøre MG4 Xpower svært normalt og komfortabelt, og da får man jo den praktiske AWD egenskapen når man kjører framover. I revers er det bakhjulene som trekker.

Tester av rekkevidde

MG4 Xpower har en WLTP-rekkevidde på 385km fra sitt 64 kWt store batteri. Så det var spennende å se hvor langt unna vi kom på våre tester på det som må kunne defineres som vinterveier. For de som jakter mest mulig rekkevidde finnes det en MG4 som heter Trophy Extended Range. Den har et 77kWt stort batteri og en WLTP-rekkevidde på 520km, og en startpris på kr 379 000.

Det var stort sett 1 til 4 grader da vi var på landeveistesten, som går fra Grimstad, via Froland til Evje og Rv9 mot Kristiansand, Sørlandsparken og tilbake til Grimstad. Det var en del is i veibanen, og noe sørpelignende der saltet hadde fått tak. Det gir en god del ekstra rullemotstand. Dekkene hadde dimensjonen 235/45R18, og de piggfrie dekkene var nye/myke, noe som gir godt grep på glatta, men økt rullemotstand.

Den beregnede rekkevidden på landeveistesten landet på 372km, noe som er bemerkelsesverdig tett på WLTP-tallet på 385km for denne bilmodellen.

På 50/50-testen vår, som består av 50% landevei mellom Grimstad og IKEA, og 50% motorvei fra IKEA til Grimstad med 100 km/t, landeveien hadde noe saltsørpe, og motorveien var våt og saltet og det var mellom 1 og 3 grader ute. Da landet den beregnede rekkevidden på 338km.

Ladetest

MG4 skal under optimale forhold kunne lade med en hastighet på inntil 140kW, og det anslås en ladetid ned mot 26 minutter. Bare for å ha nevnt det så er optimale forhold omkring +25 grader utendørs, og samme temperatur i batteriet.

Vi hadde et par plussgrader da vi skulle ta ladetesten, med andre ord ganske langt unna optimalt. Vi brukte en 150kW lader til testen, så den kunne levere mer enn bilen kunne ta imot. Til tross for kulde så vi ladehastigheten snike seg opp til 140kW. Det tok 11 minutter å lade fra 10% til 50%, noe som kanskje er nok til å komme fram?

Fra 10% til 80% brukte vi 26 minutter, noe som er bemerkelsesverdig bra i forhold som ikke er i nærheten av optimale, for det er jo 26 minutter MG lover når forholdene er optimale.

Bør prøves

MG4 Xpower er en kul elbil med masse krefter som man kan ha det veldig mye moro med, men man kan også kjøre helt normalt og rolig med den. Den leverer bemerkelsesverdig gode resultater vinterstid, både på rekkevidde i forhold til WLTP-testen og ladehastighet selv om det er kaldt ute.

Tar du turen til Sigmund Aasen kan du prøve en MG4, den finnes i flere utgaver og prisene starter på kr 285 900 og opp til Xpower som starter på kr 395 900.