Nå kan du prøve Volvo EX30

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Autostrada på Stoa i Arendal har fått inn Volvo EX30 som du kan booke prøvekjøring av, og det er mange som vil prøve den lille store nyheten fra Volvo, så det kan være lurt å booke tid.

Volvo EX30 er 4,233 meter lang og 1,838 meter bred, dermed kan man si at bilen er liten, men likevel en stor nyhet. Det er mange som er glad i biler som ikke er alt for store, og denne kan man velge om man vil ha med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk – sistnevnte valg er litt ekstra populært der det er mye bakker.

Sikkerhet i fokus

Volvo har alltid hatt et ekstra sterkt fokus på sikkerhet, og når de nå kommer med en liten bil er fortsatt sikkerhet svært sentralt.

Volvo forventer at EX30 kan bli brukt mye i bymiljø, og har derfor som standard et varsel dersom du åpner døren når det kommer en syklist ved siden av bilen, for å unngå ulykker der syklister kolliderer med bildører som åpnes.

Du får det siste og det beste av Volvo sin sikkerhetsteknologi, i tillegg til en optimal og sikker strukturell design.

Flere valg

Du kan velge mellom to ulike batteripakker, du kan velge om du vil ha bakhjulstrekk eller firehjulstrekk og du kan velge om du vil ha utstyrsnivå Core, Plus eller Ultra.

Når det gjelder interiøret har du fire ulike valgmuligheter, og vi tok med en AWD med stort batteri og Ultra utstyrsnivå med ut på en kort liten foto-tur. Her finner du Vapour Grey/Mist interiør med ullstoff i stolene, et meget komfortabelt og lekkert valg.

Du kan også velge om du vil ha sotede bakvinduer, hengerfeste som du kan trekke med deg inntil 1 600kg på, og vinterhjul. Legger du til alt du kan på toppmodellen lander prisen på kr 491 600. Startprisen er kr 321 900 for bakhjulstrekk med normalt batteri og Core utstyrsnivå og uten vinterdekk.

RWD med stort batteri har en WLTP-rekkevidde på 475km og AWD, eller Twin Motor Performance som du bare får med stort batteri har 450km i WLTP-testen. Twin Motor Performance har også 428hk som tar bilen fra 0-100 km/t på ganske vanvittige 3,6 sekunder. Ingen bil fra Volvo har vært raskere enn denne.

Ultra & Plus

Ved å velge Volvo EX30 med utstyrsnivå Ultra eller Plus så får du en usedvanlig godt utstyrt elbil, med utstyr som Harman Kardon Premium Sound, Trådløs telefonlading, USB-C porter foran og bak, speil med automatisk dimming og bakkebelysning i sidespeil, elektrisk bakluke, klimaanlegg med to soner, luftkvalitetssystem, kupebelysning med høyt nivå, for å nevne noe.

Ultra er alene om å ha 360-kamera med 3D visning, Park Pilot Assist som kan parkere bilen for deg, elektrisk justerbart førersete og passasjersete med 4 veis elektrisk justerbar korsryggstøtte for sjåføren, varmepumpe, panoramatak og 19 tommers alufelger.

Interiøret som vi har tatt bilder av er også forbeholdt utstyrsnivå Ultra.

Her er det mye utstyr som man ikke nødvendigvis har vært vant med å kunne få til biler i denne størrelsen før.

Google

I Volvo EX30 bor Google, noe som betyr at du kan snakke til bilen for å få den til å utføre funksjoner for deg, som å sette på setevarme eller å slå dette av. Du kan også be bilen muntlig om å navigere til ditt bestemmelsessted, og eventuelt legge inn stopp i reiseruten.

Det blir som å ha en Google-assistent i bilen, men her gjør det at du ikke trenger å trykke noe særlig på den gode midtmonterte skjermen som er i bilen, noe som er med på å bedre trafikksikkerheten.

Autostrada

Volvo EX30 er en bil vi gleder oss til å teste, og det skal vi gjøre når Volvo Cars Norge gir grønt lys for den slags aktiviteter. I første omgang er det åpnet for at kunder kan få prøvekjøre bilen, og det kan anbefales på det varmeste.

Ta kontakt med Autostrada for å booke en prøvekjøring.