Toyota inn i nytt varebilsegment

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

På Kenshiki Forum i Brüssel i slutten av november viste Toyota Professional fram mange nye varebiler som kommer i 2024, og den desidert største nyheten var den store Toyota Proace Max.

Du kan velge Toyota Proace Max med dieselmotor, men du kan også få den som elbil med inntil 420km rekkevidde WLTP, og når man måler WLTP for varebiler så har de halv lastekapasitet i bruk, det er verdt å merke seg.

Toyota Proace Max

Proace Max Electric kan fort bli den mest populære varianten av Proace Max i Norge, her får du inntil 1 500kg nyttelast, kan trekke inntil 2 400kg hengervekt og du har 17 kubikkmeter i lasterommet.

Proace Max Electric kommer med et 110kWt stort batteri som gir inntil 420km WLTP-rekkevidde.

Dieselversjonen har 75kg mindre i nyttelast, men kan trekke inntil 3 tonn med hengerfestet.

En annen forskjell er tillatt totalvekt, som på dieselversjonen varierer mellom 3 300kg og 3 500kg. For den elektriske varierer tillatt totalvekt mellom 3 500kg og 4 250kg.

Proace Max får man i 3 ulike lengder og 3 ulike høyder, men for «Electric» er det de to lengste og de to høyeste variantene som leveres. Dieselmotorisering får du kun til de to laveste og den korteste utgaven av Proace Max som er 5,41 meter lang.

Espen Harnes i Toyota Arendal sin nyttekjøretøyavdeling kan hjelpe deg med å finne den Proace Max som passer best til dine behov. Her er det svært mange muligheter med tanke på ulike løsninger og størrelser, i et segment der man ikke har funnet Toyota før.

Toyota Proace

Toyota Proace kommer i en oppgradert utgave, og Proace Electric har fått 350km WLTP-rekkevidde, noe som er en forbedring på 20km i forhold til forrige utgave.

Den største forskjellen er et nytt ansikt, og nye skjermløsninger i førermiljøet i Proace.

Proace Electric kan ha en nyttelast på inntil 1 275kg, og kan i tillegg trekke inntil 1 000kg ved bruk av hengerfestet. Batteripakken er på 75 kWt. Varerommet er på 6,6 kubikkmeter.

Dieselutgaven har like stort varerom, men kan ha inntil 1 381kg i nyttelast og kan trekke med seg inntil 2 500kg på hengerfestet.

Toyota Proace City

Også den noe mindre Proace City kommer i fornyet utgave, med et 4,4 kubikkmeter stort varerom.

Proace City Electric har fått 50km mer i WLTP-rekkevidde, og skal nå kunne komme seg 330km med sin batteripakke på 50kWt. Nyttelasten kan være på inntil 780kg og man kan trekke med seg inntil 750kg på hengerfestet.

Dieselutgaven har like stort varerom, men her kan du ha inntil 1 000kg nyttelast, og du kan trekke med deg en henger på inntil 1 350kg.

Proace City kommer også med nytt ansikt og med nye skjermer og løsninger i førermiljøet.

Toyota HiLux mildhybrid

Den velkjente pickupen til Toyota, HiLux kommer også med en mildhybrid, altså et 48V batteri som skal gi denne bilen noen nye egenskaper uten at noe av nytten forsvinner fra denne svært så praktiske bilen.

Du kan fortsatt trekke med deg 3 500kg på hengerfestet om du velger HiLux som mildhybrid, og nyttelasten er fremdeles på 1 000kg, men du får et lavere drivstofforbruk, en forbedret kjøreopplevelse og bedre start av motoren.

Det er bilens bevegelser som vil være med og lade opp det nyutviklede 48V batteriet, slik at man ved tomgang kan slå av hovedmotoren, og få vekk unødig forbruk og utslipp. I en akselerasjonsfase bidrar 48V systemet med 16hk og 65NM ekstra, slik at HiLux vil føles enda sterkere enn før.

48V batteriet er lite, og dersom man har en HiLux med bakseter vil det være montert under baksetene. Vekten på batteriet er bare 7,6kg. 48V-systemet er også med på å forsyne bilens 12V batteri med strøm.

Dette kommer da i tillegg til HiLux sin 2,8 liter store dieselmotor med 204hk og 500NM, slik at systemeffekten blir 220hk og 565NM.

Mildhybriden har 700mm vadedybde, og 48V-batteriet er vanntett.

Avdeling for nyttekjøretøy

De som har vært innom Toyota Arendal det siste året har fått med seg at de har bygget ut ganske mye, og dermed har det også under tak blitt plass til en egen avdeling for nyttekjøretøy der Espen Harnes selger nyttekjøretøy til alle som ønsker dette.

Han kan hjelpe deg med å få bestilt alt av nyttekjøretøy fra Toyota, og nå som Proace Max er på plass, så kan du få nyttekjøretøy i alle segmenter hos Toyota Arendal.

I neste magasin skal vi se på en liten godbit fra Espen Harnes, en liten test av utgående Toyota Landcruiser som du nå kan gjøre en ekstra god deal på.