Spenstige elbiler på besøk

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Før jul fikk Arendal Auto besøk av elbilene Ford Explorer og Ford F-150 Lightning.

Onsdag 13/12 fikk Arendal Auto besøk av den nye elbilen Ford Explorer.

Kompakt, men romslig

Elbilen Ford Explorer er 4,46 meter lang og er dermed en mer kompakt bil enn for eksempel Mustang Mach-E.

Det var mange som testet forseter og bakseter og fant ut at plassen i Ford Explorer var meget god tatt i betraktning av at bilen er kompakt i ytre mål.

I bagasjerommet får man 450 liter, og man har gjennomlastingsluke, så bak er plassen både god og praktisk.

Du kan ha inntil 75kg på taket og du kan trekke tilhenger på inntil 1 400kg, dermed er alle de norske praktiske boksene huket av, og Ford Explorer vil kunne være et ypperlig valg for mange familier.

2WD og AWD

Med Ford Explorer kan du velge om du vil ha bakhjulstrekk eller firehjulstrekk, dermed kan de som ikke trenger firehjulstrekk få muligheten til en rimeligere versjon av Explorer.

Ford Explorer vil få batterivarming som aktiveres gjennom å navigere til en ladestasjon, dette er noe vi har erfart på vintertester at kan øke ladehastigheten for elbiler når det er kaldt ute. Ford Explorer kommer også med varmepumpe som varmer godt når det er kaldt ute, uten at det krever for mye strøm fra bilens batteri.

Under optimale forhold for lading skal man kunne lade Exploreren fra 10% til 80% på 25 minutter, og som storebror Mustang Mach-E vil også Explorer få «Plug & Charge» løsningen hos IONITY.

Bakhjulstrekkeren kan velges med 170hk og 286hk, og at AWD kommer med 340hk og 545NM, noe som vil gjøre Exploreren med AWD til en sprek familiebil som kommer seg fra 0 til 100 km/t på under 6 sekunder.

Stor Pickup – F-150 Lightning

Torsdag 14/12 var selveste Ford F-150 Lightning på besøk, og det er virkelig en stor pickup, med 5,911 meter lengde, 2,438 meter bredde med sidespeil og en høyde på hele 1,989 meter.

Her har du en pickup som er elbil, men som likevel kan trekke med seg inntil 3 492kg på hengerfestet og har ekte firehjulstrekk og gode kjøreegenskaper med 21,3cm bakkeklaring.

I Norge er vi mest vant med å se pickuper med 2 seter og registrert som varebil, men F-150 Lightning har 5 seter, så den fungerer like godt som familiebil som arbeidsjern.

Klargjort for arbeid

Ford F-150 Lightning har en automatgirspak du kan felle ned for å vippe fram øvre del av armlenet som arbeidsbord, med god plass til en bærbar datamaskin.

Et romslig plan har du også, med 1 495 liter med plass under dekselet. I frunken har du 400 liter med plass, noe som er meget uvanlig til frunk å være.

452hk og 1050NM gjør at kreftene er tilstede for arbeid og for moro, for det er ubeskrivelig moro når noe så digert og tungt suser fra 0 til 100 km/t på under 5 sekunder.

Vi tok med bilen på en kort liten kjøretur i Arendal, og det var den enorme plassen og komforten som virkelig imponerte stort.

Hos Arendal Auto kan du prate med selgere som kan hjelpe deg dersom du vil ha en av disse nye elbilene fra Ford, eller om du vil ha en Ford Mustang Mach-E, eller en av de mange arbeidsbilene Ford tilbyr. Tidlig i februar skal den nye Ford Transit Custom også dukke opp, og senere i år kommer også den som elbil.