Mange nye bilmodeller!

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Nå er det på tide å ta seg en tur ut til distriktets bilforhandlere, for her har det virkelig kommet mange nye bilmodeller på kort tid, og noen er like rundt hjørnet.

Fra siste magasin i desember og til nå i slutten av januar har det kommet veldig mange spennende bilmodeller det er verdt å ta en ekstra kikk på.

Gromstad Auto

Gromstad Auto i Arendal er forhandler for VW og Audi, og her har man fått inn den nye og oppgraderte VW ID.4 GTX som har lenger rekkevidde enn før, og ikke minst forvarming av batteriet før lading, noe som betyr mye for å få en raskere ladehastighet vinterstid.

VW ID.5 får også disse forbedringene. Begge modeller har også blitt inntil 82hk sterkere, og har fått et forbedret infotainmentsystem.

Audi Q4 har også blitt oppgradert med enda lenger rekkevidde og oppvarming av bilens batteri før hurtiglading. Hurtigladingen har også blitt enda hurtigere med inntil 175kW for Q4 med Quattro, noe som gjør at man under optimale forhold skal kunne lade fra 10% til 80% på 28 minutter.

Audi Q4 har også fått mer krefter, og nå har Audi Q4 55 e-tron quattro hele 340hk, noe som gjør at den kan ta turen fra 0 til 100 km7t på 5,4 sekunder.

Sigmund Aasen

Hos Sigmund Aasen finner vi en ny liten spreking med den nye MG4 Xpower, her snakker vi inntil 320kW med effekt og et dreiemoment på ganske ville 600NM. Sportsseter med Alcantara/kunstskinn hører med i en såpass sprek bil.

Med MG4 Xpower kan du med Launch Control ta turen fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder.

Denne elektriske sportsbilen har også AWD, slik at fremkommeligheten blir god selv om det er mye snø og slaps på veiene. Denne sportsbilen kan du få fra kr 395 900.

Agder Bil

Hos Agder Bil har Peugeot 308 dukket opp som elbil, enten du vil ha den som kombi eller som stasjonsvogn. Peugeot E-308 lanseres i den velutstyrte GT utgaven, noe som betyr mye utstyr inkludert i en pris som starter på kr 388 900.

Er du litt over middels glad i design bør du helt klart se nærmere på Peugeot E-308.

Hos Agder Bil har de også Mercedes-Benz, og EQA er rett rundt hjørnet med mange oppgraderinger som lenger rekkevidde og endret design.

EQB har nå fått mulighet for hengerfeste, med inntil 1 700kg hengervekt dersom du velger den med 5 seter og 4MATIC firehjulstrekk.

Gromstad Motor Stoa

I lokalene hos Gromstad Motor Stoa kan du se den splitter nye Skoda Enyaq 85X, med lenger rekkevidde, mer krefter og forvarming av batteriet før hurtiglading. Hastigheten på hurtiglading for denne modellen har også økt til inntil 175kW.

Du kan velge om du vil at bilen selv skal starte forvarmingen for deg ved at du navigerer til en hurtiglader, eller så kan du velge å starte hurtigladingen helt selv i bilens oppgraderte infotainmentskjerm.

Nå er det også mulig å få Skoda Enyaq i toppmodellen Laurin & Klement.

Autostrada

Solen skinner om kapp med alle hos Autostrada som gleder seg over den store lille Volvo EX30 som har kommet, og som kan prøvekjøres.

Volvo EX30 kan du velge med RWD eller AWD, og det er tre ulike utstyrsnivåer som er tilgjengelig.

En moderne, sikker og spennende nyhet fra Volvo denne Volvo EX30 som helt klart bare må prøves på veien!

Mobile

Hos Mobile har bilmerket Opel dukket opp like før jul, og nå har også Opel Astra Electric dukket opp i de store nye lokalene til Mobile på Stoa.

Her kan du velge mellom kombi og stasjonsvogn, eller Sports Tourer som Opel kaller stasjonsvogna.

Opel Astra Electric Sports Tourer har hele 516 liters bagasjerom, noe barnefamilier vet å sette pris på. Elektrisk rekkevidde WLTP på inntil 413km. Det stilige designet bør oppleves med dine egne øyne hos Mobile som har både kombi og stasjonsvogn inne.

FOTO: Ford

Arendal Auto

Tidlig i februar kommer varebilen Ford Transit Custom til å dukke opp hos Arendal Auto, en varebil som har solgt svært godt selv om den ikke har vært tilstede i butikken mer enn på en kort visitt foreløpig.

Kombinasjonen av diesel, automat og AWD har utvilsomt vært populær i næringsmarkedet, spesielt når det kombineres med en hyggelig pris.

Bavaria Sør

En splitter ny elbil skal Bavaria Sør Arendal få dra duken av 29/2, men dersom du har sett litt på skiskyting i det siste er det ikke umulig at du har sett den utstilt i vinterlandskap allerede.

Om man sammenligner iX2 med iX1 så er iX2 mer en Coupé SUV, der et ekstra stilig design er mer sentralt. Bagasjerommet er faktisk litt større i antall liter på BMW iX2 enn hos BMW iX1.

Det er liten tvil om at alle hos Bavaria Sør gleder seg til å dra duken av denne nye lekre elbilen 29/2.