Ford F-150 Lightning kommer til Arendal Auto

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Det var på Grefsenkollen 20/4 nyheten ble sluppet om at Ford F-150 Lightning kommer til Norge og Europa. Torsdag 14/12 kommer den store pickupen til Arendal og naturlig nok til Ford forhandler Arendal Auto.

Åpent for alle
Fra kl 10-12 blir det åpent for å se på bilen for de som på forhånd på ulike vis har meldt inn sin interesse for Ford F-150 Lightning.
Så blir det åpent for alle å komme innom å se fra kl 12-19.
Ford F-150 Lightning er hele 5,911 meter lang, og bredden med sidespeil er på 2,438 meter. Høyden er på 1,989 meter og her har du 21,3 cm bakkeklaring. Så dette er i ordets rette forstand en skikkelig stor bilnyhet.
Ford F-150 Lightning leverer rekord for elbil i Norge med tanke på hvor mye man kan trekke med seg på hengerfestet. Hele 3 492kg kan F-150 Lightning trekke om du som kjører den har førerkort for utvidet tilhenger (BE-lappen).

Familiebil
Pickup i Norge ser du så godt som aldri med 5 seter, fordi da klinker staten til med flere hundre tusen kroner i avgifter, men Ford F-150 Lightning har 5 seter og masse plass i kupéen. Det er sjelden man ser et så bredt midtsete i et baksete som man finner i denne familiebilen.
Du kan legge ned automatgirspaken, og vippe fram øvre del av armlenet mellom forsetene til et stort og romslig arbeidsbord for en bærbar datamaskin, så her har Ford tenkt på de som bruker denne elbilen som arbeidsplass.
I tillegg til et plan med bredde mellom hjulbuene (smaleste punkt) på 1,285 meter, innvendig lengde på 1,704 meter og innvendig høyde på 54,4cm – som totalt gir 1 495 liter med plass, så har man en gedigen frunk foran i bilen med plass til 400 liter! Det er like stort som et bagasjerom i en mellomstor bil.
Ford F-150 Lightning har 452hk og 1050NM, og ferden fra 0 til 100 km/t kan gå unna på under 5 sekunder. Vi har prøvekjørt bilen, og opplevelsen er ganske absurd i en akselerasjon. Det som likevel sitter igjen mest er den enormt gode komforten bilen leverer.