Det selges bra med bil i distriktet

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Det er relativt normalt at medier ønsker å lage saker som understreker en situasjon, fordi da får man klikk og inntekter, fordi det er folk som kjenner seg igjen i situasjonen som beskrives.

Rentenivået nå er høyere enn det var for et år siden, men da var det også usedvanlig lavt, og hadde vært lavt lenge. Nå er styringsrenta på det banker gjerne forteller deg er et normalnivå når man er på lånemøte i banken. Altså det nivået man skal ta høyde for å takle.

Om rentetoppen er nådd eller om det kommer en siste renteheving i desember er litt usikkert, men vi er uansett svært nær toppen for renta.
Normalt sett i Norge er det om lag 4% av husholdningene som sliter økonomisk, nå er det om lag 6% som sliter økonomisk. Det betyr at 94% ikke sliter, og at en ganske god prosentandel har god råd i dette landet.

Seks utleveringer
Vi startet vår lille besøksrunde hos Bavaria Sør i Arendal, og fikk være med på utleveringen av en ny BMW iX1 til Åse Auestad.

Thomas Dybing som er salgsansvarlig, og som sto for utleveringen av den nye bilen til Åse kunne fortelle at det var seks nye biler som skulle utleveres den uken.
I fjor var det et helt ekstremt godt år for bilbransjen, mye på grunn av ulike avgifter som ble varslet, og som sørget for ekstreme rekorder, spesielt i desember.

– I 2017 feiret vi stort her hos Bavaria Sør at vi leverte ut over 200 biler på ett år for første gang, og vi ser ut til å levere ut noe lignende i år, så da selges det jo bra med bil i år, sier Thomas Dybing med et smil.

Fornøyde kunder
Vi snakket naturlig nok også litt med Åse Auestad, og hørte litt med henne hvorfor valget falt på en BMW iX1?
– Jeg har hatt en BMW X1 fra før som jeg har vært veldig fornøyd med, og servicen her er jeg også veldig fornøyd med, også fikk jeg prøvekjøre denne elbilversjonen av X1, og da ble jeg rett og slett solgt, og bestemte meg for å ta steget over til elbil for første gang, forteller Åse.

En annen kunde som vi pratet med, men ikke tok bilder av var Jan, som også hadde valgt seg en BMW iX1. Vi spurte også han hvorfor han hadde valgt denne bilen?
– Bilen er passe stor, vi er stort sett to voksne som skal kjøre den, man setter seg inn i den og ikke ned i den. Setekomforten har mye å si, og her er BMW gode, og de er også gode på kjøregleden, og denne er både rask og moro å kjøre, forteller en glad og entusiastisk Jan som byttet inn en Lexus.

Det selges bil-2.jpg
Selges mye bruktbil
Hos Auto-Car har Bjørn Ove Pedersen jobbet en stund med å selge brukte biler, men på grunn av en nesten dobling av bruktbilsalget har også Jan Olav Moen startet i Auto-Car sin bruktbilavdeling.

En dobling av salget? Men hva med disse overskriftene om at det ikke selges bil?
– Det selges masse bil, men for oss som holder på med bruktbiler så ser vi at det er en endring i prisen på brukbilene som går aller raskest. Da renta var unormalt lav var det bruktbiler til 350-400 tusen som ble solgt raskest, nå er det mest rift om bruktbiler til 130-200 tusen, forteller Bjørn Ove.
– Vi har skaffet oss en pickup, så vi kan reise rundt å hente bruktbilene vi kjøper fra folk, ikke fordi det er så mye billigere enn biltransportselskaper, men de selskapene har det så travelt for tiden at ventetiden blir litt lang for oss fra vi kjøper en bil til de klarer å levere den her til oss. Vi rekker jo å hente bilen og selge og levere den ut før den hadde kommet fram til oss, forteller Jan Olav med et smil.

Bilene de kjøper inn er gjerne 2015-2021 modeller i prisklassen 100–300 tusen, så har du noe brukt du vil selge kan du ta kontakt med Auto-Car.

Det selges bil-3.jpg
En gjeng kunder
Når vi tar turen til RSA-Bil har de fått noen kunder som nylig har kjøpt ny bil til å komme innom for å prate med oss.
Trond Skåland har nylig kjøpt seg en BYD Tang, og har handlet med Daglig leder hos RSA Bil, Rune Jacobsen fra før bilbutikken het RSA Bil.
-J eg har mange år med bare gode erfaringer, og servicen her er bare helt fantastisk, så da kommer jeg med glede tilbake når jeg skal ha meg ny bil. Denne BYD Tang’en er jo helt rå da, med ekstrem komfort, knallgod fremkommelighet og masse krefter i overflod, forteller Trond.

Mens jeg hilser på neste kunde som har møtt opp, så kommer Anne Kirsten Håkedal nærmest løpende bort til meg med sin labrador.
– Altså, du må bare få fortalt hvor god servicen er her! Var ikke du fra avisen? Det kan bare ikke understrekes nok, forteller en særdeles fornøyd Anne Kirsten.

Kenneth Vaagsnes har møtt opp med sin nye Isuzu Arctic 35 pickup, som ikke bare har 3,5 tonn hengervekt med også et påmontert brøyteskjær foran på bilen.
– Jeg hadde en Isuzu pickup fra før, men det er klart at Arctic Truck var jo drømmen, så det var veldig stas da de hadde en inne her som jeg kunne oppgradere til. Jeg trekker minigraver, og trenger 3,5 tonn hengervekt, og har vært veldig fornøyd med pickupen jeg har hatt. Her hos RSA Bil er det bare aldri noe tull, og jeg kommer så godt overens med alle som jobber her, forteller en meget fornøyd Kenneth.

Den tredje kunden som hadde møtt opp var Kjetil Johansen, og det var egentlig fordi han og madammen nettopp hadde handlet en BYD Tang, men han kom med sin Isuzu pickup.
– Vi har vel handlet de siste 15 bilene våre her hos RSA Bil, her er det god service, det er alltid hyggelig å komme innom, og de er gode å samarbeide med, forteller en meget fornøyd Kjetil.

Stian Lorgen som er salgssjef for BYD hos RSA Bil i Arendal kan fortelle at det er bra med kunder som har orden i økonomien sin.
– For oss som selger bil virker det som om kundene er mer opptatt av gode relasjoner og en god deal enn å hoppe på alskens fastrentetilbud og andre mer eller mindre kortvarige tilbudsløsninger, og det selges bra med bil her hos RSA Bil i Arendal, forteller Stian.

Det selges bil-4.jpg
Satser stort
Mobile i Arendal har flyttet inn i splitter nye store flotte lokaler på Stoa, nærmere bestemt på Industritoppen 8B.
Her er det 1360 kvadratmeter salgsareal der det er høyt under taket, og et splitter nytt topp moderne verksted med 600 kvadratmeter og god kapasitet. På taket nærmest vrimler det av solcellepaneler som sørger for det aller meste av strøm som trengs til salgslokaler og verksted.
Vannbåren varme sørger for komfortabel temperatur til salgslokalet og til verkstedet, noe som gjør Mobile Arendal svært miljøvennlige.
Nytt bilmerke for Mobile Arendal
Et nytt merke har også funnet veien til Mobile Arendal, og det er Opel som ganske snart kommer med en meget spennende elbilutgave av den populære Opel Astra.
Den nye utgaven av Hyundai Kona electric selges det mye av, og det er flere biler i Drammen som venter på å bli transportert sørover til Mobile Arendal. De gleder seg også til å selge Opel som de overtok fra 1/11, og nå blir det også mulig å handle varebiler fra Opel hos Mobile Arendal.

Åpningsfest
Mobile i Arendal arrangerer en åpningsfest 1/12 (10-18) og 2/12 (10-15) der alle er hjertelig velkommen innom for å se de nye lokalene, og for å få seg litt godt å knaske på, og en kopp kaffe.