Velkommen til Sørlandets Bilmesse

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Bilforhandlerne i distriktet sprer seg utover 4 500 kvadratmeter i Sparebanken Sør Amfi, og hele arealet er viet til bilglede og mange nye biler som alle besøkende kan se på og sitte i. Det er ganske genialt å ha over 200 nye biler under ett tak, for da blir det lett å sammenligne de ulike bilene fra de ulike bilmerkene.
Sørlandets Bilmesse er like mye for hvermansen som ønsker å få litt oversikt over hva som er tilgjengelig på bilmarkedet for tiden, som for entusiastene som elsker alt som har med bil å gjøre. En del velger også å legge bilkjøpet til bilmessa for å kunne ta et godt og gjennomtenkt valg. Andre kommer for å ta en middag i gode venners lag, en kopp kaffe, og prate litt med de ulike forhandlerne i distriktet.
Uansett hva grunnen er for at man kommer er det helt gratis inngang på Sørlandets Bilmesse.

Ta med familien på folkefest
Når man har mulighet til å sette seg inn i mange ulike biler er det genialt å ha med familien for å se hvor man får mest plass, eller mest trivsel for pengene i bilen. Det er også mange biler man kan prøvekjøre en liten tur under messa, og det gir en unik mulighet til å utforske dagens bilmarked.
Forhandlerne på messa vil stille ut det siste nye som har kommet inn, samt en del modeller som har vært i butikken, slik at alle som kommer på besøk til messa får et godt bilde av det rikholdige tilbudet som finnes av nye biler i vårt distrikt.
Rune Jacobsen satser på at mange kommer på besøk til Sørlandets Bilmesse, og har stor tro på at de som tar turen blir veldig fornøyde.

– Hovedhensikten med Sørlandets Bilmesse er å vise de nyeste bilmodellene og den nyeste teknologien til de som kommer på besøk. Samtidig ønsker vi at dette skal bli en hyggelig folkefest her i Arendal, og vi har organisert god mat fra Caféen til Øyestad håndball elite og vi har utstillere som også tilbyr andre ting enn biler, sier Rune.

Økonomien i landet
Norges Bank melder nå om at rentetoppen er nådd, og når man som privatperson opplever at kostnadene stabiliseres, og ikke øker, så stiger optimismen og forutsigbarheten for folks økonomiske situasjon.
De ulike bilforhandlerne melder også om bra salg av biler, og det kan bli en god høst for bilbransjen.
En bilmesse som Sørlandets Bilmesse vil gi deg en god oversikt over hva som tilbys av biler i distriktet, enten du vil handle bil på messa eller du bare ønsker deg en oversikt.

Aktiviteter
Under Sørlandets Bilmesse er det mulig for utstillerne å ha aktiviteter og konkurranser, så det kan være lurt å svinge innom dem alle sammen.
Formel 1 entusiast Einar Brede Olsen (73) stiller opp med X-Box konkurranse i Formel 1, slik at den beste sjåføren i Formel 1 av de som besøker bilmessa kan vinne heder og ære, en vandrepokal og premie. Klarer du å slå Einar i Formel 1? Alle kan prøve, uansett alder!

Flere utstillere
Hovedtyngden av utstillere er naturligvis distriktets bilforhandlere som er fordelt i to haller og på 13 ulike stander i de to hallene, men det vil også være noen flere utstillere, som Pit Stop trafikkskole, BilXtra og Expedition Norway for å nevne noen.
En fast gjest på Sørlandets Bilmesse er Roar Josephsen bilberging som i år stiller med den gedigne redningsbilen «Lillegutt» som er velkjent i Arendal. Han har også med den radiostyrte EAS Tract som ble brukt i bilgarasjebrannen ved Sola lufthavn for å hente ut biler fra varmen etter brannen. Voksne og barn bør også teste Roar sin Ferrari, en helt fantastisk stilig tråbil som man kan kjøre skikkelig fort med!

Mye som skjer
Det er veldig mye som skjer i bilmarkedet for tiden, og Sørlandets Bilmesse er en glimrende arena for å holde seg oppdatert.
Elbilene går lenger, lades raskere og utvalget har økt formidabelt. De ladbare hybridene går lenger og lades raskere og forbruket av drivstoff har gått ned. Hybridene går mer elektrisk enn før og har dermed også et lavere forbruk enn før. Diesel og bensinbiler har ofte en mildhybridløsning, men har uansett løsning også fått et redusert forbruk de siste par årene.
Velkommen til to knallbra dager med bil i fokus i Sparebanken Sør Amfi i Arendal!