Klarer du å slå Einar (73) i Formel 1?

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked


Har du vært interessert i Formel 1 lenge?

– Jeg ble født i 1950, da det første løpet i Formel 1 ble avholdt på Silverstone, Storbritannia Grand Prix, og har vel hatt en sterk interesse for Formel 1 så lenge jeg kan huske. Den første vinneren var Giuseppe Farina ved rattet på Alfa Romeo 158, så det er ikke uten grunn at jeg har en Alfa Romeo selv, forteller Einar med et entusiastisk smil.

Oppsett
På Sørlandets Bilmesse vil du finne Einar, et racingsete med ratt og pedaler som er koblet til en X-Box og en stor skjerm. Det er spillet Formel 1 2022 det skal konkurreres i, og i grenen «Time Trial» der Einar setter en tid du skal prøve å slå.

Her er det kun deg og bilen og banen, ingen konkurrenter som kræsjer i deg eller ødelegger for deg, så det er dine egenskaper som sjåfør som settes på prøve. Alle kan delta, også de som ikke har lappen enda, åpent for alle!

Bilen du kjører er satt opp med manuell giring, det er ingen dynamic racing line som forteller deg når det er lurt å bremse, det er ingen steering assist som hjelper deg å styre om du har for stor fart, og det er low braking assist. Traction Control er på og ABS-bremser er på. Her får du med andre ord lite hjelp, men det er dine egenskaper som sjåfør som avgjør om du vinner eller ikke.

Klarer du å slå den 73 år gamle Formel 1 entusiasten Einar Bredo Olsen?
Du får en oppvarmingsrunde, og ett gjeldende forsøk, slik at flest mulig får sjansen til å prøve seg som Formel 1 kjører under Sørlandets Bilmesse.

Formel 1.JPG

Heder og ære
Vandrepokalen er gjev, og det er ikke lett å vinne, men alle får en sjanse på Sørlandets Bilmesse. Selve banen som skal kjøres velges når messen åpnes, og da setter Einar en tid som du skal prøve å slå.
Det vil uansett bli den beste tiden fra en av dere som besøker messen lørdag eller søndag som vil gi deg et år med vandrepokalen og en premie, og ikke minst heder og ære som Sørlandets beste Formel 1 sjåfør.