Xpeng hos Autostrada

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

I juli ble Autostrada i Arendal agent for Xpeng, noe som betyr at du kan prøvekjøre ulike bilmodeller fra Xpeng hos Autostrada, handle ulike Xpeng-modeller hos Autostrada og få service på din Xpeng hos Autostrada i Arendal.
Den aller mest populære modellen fra Xpeng er den splitter nye G9 som er på vei til Norge, her kan du få en romslig 5-seter SUV med stort bagasjerom og stor frunk, som leverer en rekkevidde etter WLTP-testen på inntil 570km, og som kan ta deg fra 0-100 km/t på 3,9 sekunder.

Xpeng G9 er en luksus SUV, med skinnseter som har både varme, ventilasjon og massasje. Passasjersetet foran kan man legge ned med ekstra leggstøtte, også kalt lounge-sete, og her kan man nyte filmer og serier på Netflix eller YouTube uten å forstyrre sjåføren. Dette er mulig med blåtann hodetelefoner eller ørepropper og en skjermteknologi som man kjenner fra mobiltelefoner, som hindrer innsyn for sjåføren.
Dersom man ønsker å nyte musikk har du et anlegg som slår de fleste hjemmekinoanlegg på lydbilde og gjengivelse.
De som sitter bak kan også få luksus, med varme og massasje i yttersetene.

NAF test
Testbilen som var med på NAF-testen hadde en WLTP-test rekkevidde på 520km, og leverte i praktisk test 587,8km. Med et forbruk på 17,7 kWt/100km. Den hadde en netto batteripakke på 93,1 kWt og hadde 255/45R21 felger/dekk foran/bak.
I ladetesten til NAF var Xpeng G9 innom en ladehastighet på 319kW, men vel så imponerende er at den har en ladehastighet på over 200kW fra 10% til over 50%. Med en slik ladehastighet tar det bare 20 minutter å lade Xpeng G9 fra 10% til 80%, forutsett at du har en lader som klarer å levere den ladehastigheten.

Prøvekjøring
Vi tror de fleste som prøvekjører Xpeng G9 vil ha stor sans for komfortnivået i både seter og fjæringsoppsett, vi tror de fleste vil få sans for de mange massasjeprogrammene, den gode lyden i anlegget fra Dynaudio, og den gode plassen man har i denne elbilen.
Det beste er nok likevel å selv ta turen til Autostrada i Arendal for å prøve Xpeng G9, og erfare alt den kan levere.