IONIQ 6 i Arendal

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Det strømlinjeformede utseendet på Hyundai IONIQ 6 vekker oppsikt, og ord som stilig, lekker, sportslig og tøff dukker raskt opp. Nå kan du se bilen og prøve den hos Mobile i Arendal etter at duken ble trukket av torsdag 9/3.

Litt fakta om IONIQ 6
Hyundai IONIQ 6 er 4,855 meter lang, og har en akselavstand på 2,95 meter, noe som gir en romslig kupé. Benplassen i baksetet er ganske formidabel, og hodeplassen er god med tanke på at IONIQ 6 ikke er en veldig høy bil.
Som IONIQ 5 har også IONIQ 6 batteri med 800V teknologi som gjør det mulig å lade fra 10% til 80% på 18 minutter dersom forholdene er gode og man har en lader som klarer å levere nok ladehastighet. Nå har IONIQ 6 også forvarming med tanke på å få en god ladehastighet også når det ikke er så varmt ute.
I første omgang leveres IONIQ 6 med Long Range batteripakke på 77,4 kWt, noe som gir inntil 614km på WLTP-testen for RWD med 18’’ felger/dekk. AWD klinker til med 583km på WLTP-testen med 18’’ felger/dekk.
Noe av årsaken til den lange rekkevidden er bilens aerodynamiske utforming. IONIQ 6 har en luftmotstandskoeffisient på bare 0,21 Cd, takket være designløsninger som den lave fronten, aktive luftspjeld og såkalte wheel gap reducers, som reduserer luftmotstanden i hjulbuene foran.
Dersom man spør en som har en del erfaring med elbil hva som betyr mye med en elbil, så er det nettopp en god rekkevidde og en rask ladehastighet som dukker opp i tillegg til det man før i tiden så på av kvaliteter med en bil.

Bilkvaliteter
Hvilke kvaliteter man ser etter i en bil, enten den er en elbil eller ikke, vil variere ut fra de behov man har. For noen er plassen mest sentral, fordi man kanskje skal ha med seg barneseng, barnestol og diverse barneutstyr, da er kanskje IONIQ 5 hakket bedre å velge.
Andre bryr seg mer om setekomfort, kjørekomfort, stereoanlegg, krefter eller andre egenskaper enn plass, og ut fra erfaringer med IONIQ 5 og prøvesitting av IONIQ 6, så vil nok den nye IONIQ 6 levere høyt og godt på alle de nevnte kriteriene.
Bilens utseende betyr mye for mange, og vi har en mistanke om at designet på IONIQ 6 vil kunne tiltale mange der ute. Vi synes nesten den er kulest bakfra, kanskje fordi vi synes bakenden avgir noen Porschevibber, og det blir jo aldri feil.

Mulig med rask levering
Du kan velge Hyundai IONIQ 6 med bakhjulstrekk eller med firehjulstrekk, og dersom du går for bakhjulstrekk så står bilen i Drammen og venter på deg, noe som vil si om lag 3 ukers levering til Arendal. I dagens elbilmarked er det bemerkelsesverdig kort leveringstid.
AWD har 3-5 måneders levering, noe som også må kunne betegnes som en hyggelig leveringstid.

Priser og ekstrautstyr
Nå har vi naturlig nok fått priser ferdig levert Arendal, og det er en premium utstyrt IONIQ 6 man får, der listen over ekstra utstyr er så kort at vi skal se litt nærmere på den.
Startpris for IONIQ 6 Long Range Premium RWD levert Mobile Arendal er kr 522 369.
Startpris for IONIQ 6 Long Range Premium AWD levert Mobile Arendal er kr 565 125.
Man kan bestille den med 20’’ felger/dekk, som ser kulere ut, men som naturlig nok påvirker rekkevidden. RWD starter her på kr 528 563.
Neste steg opp er 20’’ felger/dekk og Vision Pack som inneholder Vision Roof glasstak med elektrisk åpning/lukking og oppgradert LED takbelysning. RWD starter her på kr 545 125.
Siste steg opp er 20’’ felger/dekk og Vision Pack Plus, som i tillegg til forrige steg har digitale sidespeil med kameravisining. RWD starter her på kr 555 125, AWD starter på kr 595 125.

Gleder oss til å teste
Så snart det blir mulig å teste IONIQ 6 så skal vi naturligvis gjøre det, og det gleder vi oss veldig til.
Vi mistenker vi får bekreftet mange av våre mistanker om komfort og god rekkevidde når vi får kjenne på IONIQ 6 ute på veiene våre.
Når du leser dette kan du ta kontakt med Mobile i Arendal for å booke prøvekjøring av Hyundai IONIQ 6.