VW ID.4 GTX med noen designendringer

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Før var det en stor fordel å ha sansen for fargen mørk blå om man skulle ha en VW ID.4 GTX, fordi det var fargen på de områdene som hadde kunstskinn i interiøret, på dashbordet og i dørene.
Nå derimot har Volkswagen byttet farge på kunstskinnet i interiøret til sort, og det kan nok være en stor fordel for mange.

Utvendig design
På den nye VW ID.4 GTX har man GTX skrevet med sorte bokstaver foran framdørene, før var det en metall-linje med tekst inni der. Sidespeilene er sorte på den nye. I takbuen var det en gråfarget linje før, som nå er sort.
Bak på bilen var det helt nederst en list med ryggesensorer som var gråfarget, denne er nå sort på den nye utgaven av VW ID.4 GTX.
Når man legger til det sorte kunstskinnet i interiøret blir det i sum mange lekre sorte detaljer som setter sitt designmessige preg på VW ID.4 GTX.
De designendringene vi nevner her gjelder også for VW ID.5 GTX, som i praksis ligner veldig på ID.4, men har en mer coupéformet bakende.

Gode egenskaper
Batteriet i VW ID.4 GTX er på 77 kWt, og kan gi en rekkevidde på inntil 496km i følge WLTP-testen. Motorene yter totalt inntil 299hk, og det gjør VW ID.4 til en frisk og rask familie SUV.
Bagasjeromsplassen er på 543 liter, og utformingen er meget gunstig med tanke på å få utnyttet plassen optimalt. Plassen for de som er med i bilen er også meget god, og komfortnivået er høyt.
Firehjulstrekk sørger for meget god fremkommelighet, og stabilitet under glatte veiforhold gjennom vintersesongen.

Pris
Staten har i sitt statsbudsjett for 2023 gjort endringer i avgifter for biler som også inkluderer elbiler, slik at alle biler har blitt dyrere. Vektavgiften er på kr 12,50 per kg som overstiger 500kg for alle biler. Elbiler har også fått mva for prisen på bilen som overstiger kr 500 000.
Når man legger til vektavgift og mva på VW ID.4 GTX blir startprisen fra kr 562 600, og da er det mye standardutstyr som følger med i prisen, som for eksempel LED-Matrix lys, mørke ruter bak og 20’’ felger/sommerdekk.

Pro – 4Motion
En annen nyhet for VW ID.4 er at man kan velge utstyrsnivå PRO, og få den levert med 4Motion firehjulstrekk.
Vi anbefaler at du opplever VW ID.4 på veien, og hos Gromstad Auto kan du få prøve VW ID.4 og VW ID.5, med 2WD eller 4Motion firehjulstrekk. Her kan du også få hjelp til å finne ut hva du har mest nytte av fra listen over tilgjengelig ekstra utstyr.