Solberg Bil AS overtar Arendal Auto AS

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked / Ford Motor Norge / Arendal Auto

Dagens eiere fortsetter med 20 % eierandel. Ford takker eierne for fin innsats gjennom 3 år, og ser frem til fortsatt godt samarbeid.

– Oppkjøpet vil styrke såvel Solberg Bil-organisasjonen som Ford med en enhetlig distribusjon i aksen fra Notodden, Porsgrunn, Skien og Kragerø til Arendal/Grimstad i sør. Solberg Bil har gjennom de senere årene forberedt organisasjonen sin på vekst med strategiske grep for effektivt å kunne drive Ford-forhandlerdrift på flere plasser. Med base i dette er Solberg Bil godt rustet til å kunne møte fremtidens distribusjon med oppkoblede biler, sømløse online/offline kunde-opplevelser og en betydelig vekstplan for Ford i Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge AS, Per Gunnar Berg.

Overtagelsen var effektiv fra 1. januar 2023.
– Vi er svært godt fornøyde med løsningen som legger til rette for en ytterligere styrking i samarbeidet mellom Ford Motor Norge AS og Solberg Bil AS, uttaler Ole B. Solberg, som er aktiv eier og 2. generasjon i den suksessrike familiebedriften.
Han har ståltro på Ford i Norge i tiden fremover.
– Vi får en modellportefølje som stadig utvides med elektriske modeller både innen nyttekjøretøy og personbiler. Med denne overtagelsen vil vi bygge videre på den Ford-filosofi som til nå har ligget til grunn lokalt, og forsterke det med våre etablerte backoffice-funksjoner, sier Ole B. Solberg.

Daglig leder i Arendal Auto, Dagfinn Noddeland, sier at han og de to andre eierne er meget godt fornøyde med salget, og de ser frem til fortsatt godt samarbeid med Solberg Bil. Arendal Auto sine kunder vil fortsatt møte de samme gode folkene i samme stillinger som før, og i de samme lokalene som de er vant med fra før, enten man skal ha ny bil eller skal en tur på service med en bil man allerede har.

– For meg handler dette om å ta vare på de gode verdiene som er bygget stein for stein i Arendal Auto, som er en eksklusiv Ford-forhandler. De har en dyp forankring i det lokale miljøet og dedikerte, entusiastiske Ford-medarbeidere. Samtidig handler det om at vi, sammen med teamet, kan bidra med å utvikle kundereisen videre for fremtiden, sier administrerende direktør i Solberg Bil, Christel Langebrekke.