Nye Nissan X-Trail har akkurat ankommet Arendal

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Du kan også få X-Trail med mildhybrid motorisering, men da er det 2WD fremdrift.

Modellen som har e-POWER og e-4ORCE kan du velge om du vil ha som 5-seter eller 7-seter.

Prismessig starter den nye Nissan X-Trail på kr 531 500 levert Arendal, vil du ha X-Trail med e-4ORCE AWD starter den på kr 633 300.

Innstegsmodellen heter Acenta, så kommer N-Connecta og toppmodellen utstyrsmessig heter Tekna.

Nissan e-POWER
Nissan X-Trail er den andre bilmodellen fra Nissan som får den nye e-POWER teknologien. Her er det elmotorisert fremdrift, og en bensinmotor som lader et lite batteri. Dette gjør at bensinmotoren kan gå mye jevnere med tanke på turtall, og det reduserer forbruket betraktelig.

Her er det ingen ledninger eller lading, så dermed kan man på et vis sammenligne den med en hybrid, men hovedforskjellen er fremdriftsformen som er med bensinmotor i en hybrid, og med elmotor i e-POWER.

En av fordelene med elektrisk fremdriftsmotor er det umiddelbare i akselerasjonen, samt en langt mer stillegående fremdrift med tanke på at bensinmotoren ikke nødvendigvis må endre turtall så mye som i en konvensjonell bensinbil.

Har kommet til Arendal
De som var på besøk på Oslo Motor Show fikk se Nissan X-Trail i Norge først, men nå har den akkurat kommet til Arendal og Gromstad Motor Stoa. Her har du mulighet til å se nærmere på den og eventuelt også prøvekjøre den.

En stor og lekker SUV fra Nissan som vi ikke har kjørt enda, men det skal vi få gjort før neste utgave av BIL på nyåret, slik at du kan få lest litt mer om hva vi synes om bilen. Bare ved å se på den gleder vi oss til å prøve den på veien, og det mistenker vi du også vil oppleve når du ser den hos Gromstad Motor Stoa.