To dager med Audi RS i Arendal

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Hele 5 Audi RS-modeller kom til Gromstad Auto under de to Audi RS-dagene. Den store SUV’en Audi RS Q8, den store stasjonsvogna Audi RS 6 Avant, stasjonsvogna Audi RS 4 Avant, den litt mer kompakte Audi RS 3 Sportback og den helelektriske Audi RS e-tron GT.

Ikke en dagligdags utstilling
Det ble servert kake og champagnebrus under Audi RS-dagene, og Audi ønsker å få fram at de kan levere råskap og sportsbiler, enten man ønsker seg en RS sportsbil med bensinmotor eller elmotor.
Vi spør Haakon Gromstad om det var stas å ha så mange Audi RS-modeller i butikklokalene samtidig?
– Det var veldig moro at våre kunder kunne få oppleve så mange RS-modeller fra Audi samtidig, og dette var langt fra en dagligdags kolleksjon som var på besøk, forteller Haakon.
Har dere en Audi RS i utstillingen per i dag?
– Vi har en RS e-tron GT med mye utstyr som er like rundt hjørnet, så om 2-3 ukers tid bør den være tilgjengelig i butikken så man kan få sett nærmere på den, forklarer Haakon.
Men uansett hvilken Audi RS-modell man er på jakt etter så kan man få hjelp her hos Audi Gromstad Auto?
– Ja, vi har et eget RS-hjørne i våre lokaler, og meget god ekspertise, slik at vi kan hjelpe kunder å skreddersy akkurat den RS-modellen de ønsker seg, forklarer Haakon.

Litt fakta om bilene som var på besøk
Nesten alle Audi RS-modellene var på besøk hos Gromstad Auto, bortsett fra RS Q3 og RS Q3 Sportback.

Audi RS e-tron GT: 598hk og helelektrisk Quattro. Ferden fra 0 til 100 km/t tar 3,3 sekunder og rekkevidden er på inntil 472km i henhold til WLTP. 800V batteriteknologi gjør at man kan lade fra 5% til 80% på 22,5 minutter.

Audi RS 3 Sportback: 400hk og 500NM og Quattro leverer en reise fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder. Den magiske kjøremodusknappen forvandler den praktiske og komfortable sportback familiebilen til en fullblods sportsbil.

Audi RS 4 Avant: 450hk, 600NM og Quattro gjør at man må tenke helt nytt rundt det at en stasjonsvogn er kjedelig, for her går 0 til 100 km/t unna på 4,1 sekunder, og gjør denne stasjonsvogna til en ekte familieracer.

Audi RS 6 Avant: Legenden RS 6 som kombinerer absurde krefter med luksus og komfort. 600hk og 800NM med Quattro sørger for at det kan gå veldig raskt unna på veien. Ferden fra 0 til 100 km/t tar bare 3,6 sekunder.

Audi RS Q8: Det strider litt mot en del naturlover at en stor, romslig og svært komfortabel SUV skal være en sportsbil. 600hk og 800NM gjør sammen med Quattrosystemet at RS Q8 flyr av gårde fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder!