Ny Opel Zafira-e Life til Stine Sofie Senteret

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Leder av Stine Sofie Senteret, Nils Bjørn Olsbu, kan fortelle om at det hele startet med et behov senteret hadde for en større bil som kunne brukes til opplegget ved senteret.
– Hver uke deltar 12-16 barn på kurs- og mestringsopphold her hos oss. Stine Sofie Senteret et nasjonalt lavterskeltilbud til alle barn mellom 0-18 som har opplevd vold eller seksuelle overgrep. Hit kommer de sammen med sine trygge voksne og eventuelt søsken for ei uke med mestring, glede og påfyll av ny kunnskap. I den anledning gjennomfører vi noen utflukter med barna, både faste og sporadiske. Og det er her denne bilen kommer inn i bildet. Vi trengte en større bil som det var plass til ganske mange for å komme seg litt rundt på en trygg og god måte, forteller Nils Bjørn.

En hyggelig overraskelse
Stine Sofie Senteret tok kontakt med Bertel O. Steen sentralt for å høre om det fantes noen muligheter for en rimeligere leasingavtale. Senteret ønsket seg en elbil med tanke på miljø og driftskostnader.
Stine Sofie Senteret ble svært positivt overrasket da de fikk beskjed fra Opel Norge om at de kunne få låne en Opel Zafira-e Life på ubestemt tid.
– Det er rett og slett helt fantastisk! Så en stor og varm takk til Opel Norge og Bertel O. Steen! Formidler en meget glad Nils Bjørn.
Vi hørte også litt med Opel Norge, for å høre litt om bakgrunnen for den hyggelige overraskelsen til Stine Sofie Senteret.
– Vi i Opel sier at «Fremtiden tilhører alle» – derfor passer samarbeidet med Stine Sofies stiftelse godt for begge parter. Sammen med vår lokale forhandler Auto-Car er vi glad for å bidra til det viktige arbeidet som Ada Sofie og de andre ildsjelene legger ned, sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, Reidar Holtedahl.

Stilig og praktisk
Det er Auto-Car som vil stå for alt det praktiske, både med klargjøringen, utleveringen og videre vedlikehold og service.
Hvordan passer Opel Zafira-e Life inn i arbeidet på Stine Sofie Senteret?
– Bilen er veldig stilig, og helt uten logoer og slagord. Når vi er på utflukter trenger vi ikke lansere hvor vi kommer fra. Det handler selvsagt om sikkerhet for barna, men også om barnas følelse av å være som alle andre uten merkelapper og fordommer. De er så mye mer enn bare et barn som er utsatt for vold eller overgrep. Selv om de har opplevd ting de absolutt ikke skulle opplevd, har de har ryggsekken full av ressurser, personlighet og normalitet som alle andre barn, forteller Nils Bjørn.
– I tillegg til å bruke den til utflukter med våre deltakere, kommer den helt sikkert til å bli brukt av ansatte som skal på kurs, holde foredrag eller annen aktivitet som bidrar i positiv retning til en barndom uten vold og overgrep, avslutter Nils Bjørn.