Mandag 17/10 ble Renault 4Ever Trophy avduket i Paris

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Det er et løp som heter 4L Trophy som går gjennom ørken og ender opp en plass med utfordringer og fattigdom der deltagerne i løpet gjør det de kan for å hjelpe til. På denne måten kombineres et slags rally med humanitær virksomhet på en så god måte at Renault har valgt å hylle dette når neste Renault 4 skal avsløres.

På plass i Paris
Vi ble med Renault Norge til Paris, og fikk se Renault 4Ever Trophy i forkant av den internasjonale bilutstillingen, og vi fikk vite at dersom man med god fantasi forsøker å ta vekk alle sorte plastdetaljer på denne konseptbilen, så vil man klare å se mye av den fremtidige Renault 4 som skal komme som elbil i 2025.

Vi har en mistanke om at Renault gjør mye lurt i å spille på sin lange tradisjon, samtidig som den moderniseres inn i dagens elbilmarked, og det er dette designet vi nå har fått en smakebit av gjennom konseptbilen Renault 4Ever Trophy.

Vi fikk vite at Renault 5 som kommer i 2024 vil bli en kompakt 4-seter med en lengde på under 4 meter, mens Renault 4 kommer til å bli en B-segment SUV på mer enn 4 meter lengde med 5 seter og 2WD.

Lysdesign
Selv om de som har laget konseptbilen ikke helt vil avsløre hva som kommer og ikke kommer på den endelige produksjonsmodellen av Renault 4, så er det mye som tyder på at lysenes design er ganske nærme endelig, både foran og bak.
En moderne tolkning av de opprinnelige formene på lysene til Renault 4L som Renault har solgt 8 millioner biler av i 100 land.

I mitt hode som var fysisk til stede og ruslet rundt denne konseptbilen, var det fint mulig å ignorere alle de kule rallydetaljene i sort plast, og se for seg hvordan karosseriformen vil bli til slutt. Det kan bli en spennende retromoderne elbil når den kommer i 2025.