Mange var innom Sørlandets Bilmesse i Arendal

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Under Sørlandets Bilmesse var det flere konkurranser der man kunne vinne fine premier, og i flere av konkurransene var hovedpremien et cruise med Holland Norway Lines som går mellom Kristiansand og Eemshaven i Holland, men det var flere andre premier også under messa.
Mange benyttet også sjansen til å få kjøpt seg litt hjemmelaget lapskaus i Café Sør Amfi, eller noe annet godt å bite i eller å drikke.

Stor endring fra 2019
Sist Sørlandets Bilmesse ble arrangert i 2019 var det noen få elbiler på plass, og de var stort sett ganske små og gikk ikke spesielt langt.
Nå i 2022 hadde alle forhandlerne med seg en eller flere elbiler i store romslige størrelser med over dobbelt så lang rekkevidde som det vi kunne se i 2019. Ladbare hybrider har det også kommet mange ulike varianter av, og såpass mange at du finner test av 4 nye ladbare hybrider i dette magasinet alene. Nå i 2022 går ladbare hybrider veldig mye lenger elektrisk enn de gjorde i 2019.

Moro ute og inne
Utenfor Sparebanken Sør Amfi fant man Josephsen Bilberging med alt fra store redingsbiler til en kul Ferrari tråbil. Arilds motorsenter var på plass med tilbud på tilhengere og snøfresere for å nevne noe.
Inne fant man Holland Norway Lines som hadde minigolf-konkurranse, Bil Xtra som hadde konkurranse i bruk av lakksimulator, Opplæringskontoret for bilfagene i Agder der man skulle gjette hvor mange små trekkere som gikk i en stor. RSA Bil hadde fått Einar Bredo Olsen til å organsiere en X-box konkurranse i Formel 1, og Pit Stop Trafikkskole hadde refleksgjettekonkurranse der man kunne vinne hengerlappen.
I denne etasjen fant man også Café Sør Amfi, og all den deilige maten de disket opp med denne helgen.
Nede i idrettshallene fant man bilforhandlerne og bilene, og utenfor var det mange biler som kunne prøvekjøres en liten tur, slik at man raskt og effektivt kunne sammenligne aktuelle biler for seg selv og eventuelt også familien.
En del valgte også å benytte seg av noen av de mange gode messetilbudene, og skrev kontrakt på ny bil under messa.
Ekstra moro at det også dukket opp en prototype som importøren ikke hadde rukket å legge ut informasjon om på sine nettsider om enda da messa pågikk. Det var nok mange som testet baksetene på Maxus Mifa 9 under bilmessa.
I en situasjon med microchipmangel, covidnedstenginger og krig i Europa var det nok også mange som var innom bilmessa for å finne ut når man eventuelt kan få tak i ulike bilmodeller.
Det var utvilsomt mye bilglede, mange trivelige samtaler og en god del hyggelige handler under Sørlandets Bilmesse 2022 – så gleder vi oss til det blir bilmesse igjen høsten 2023!

Bilmesse-2.JPG

Konkurransevinnere
Formel 1 konkurransen i X-Box ble vunnet av: Magnus Nicolay Heimtun
Her var premien et gavekort på cruise med Holland Norway Lines til en verdi av kr 2 000.
Holland Norway Lines puttekonkurranse ble vunnet av: Bjørn Kristian Enger
Her var premien et gavekort på cruise med Holland Norway Lines til en verdi av kr 2 000.
OK-Bilfag sin fastnøkkelkonkurranse – det går 31 13mm fastnøkler på en 50mm – ble vunnet av: Jone Aakre Slåttø
Her var premien et gavekort på cruise med Holland Norway Lines til en verdi av kr 2 000.
PitStop Trafikkskole – vinner av tilhgengerlappen klasse BE verdi kr 7 990 (messepris kr 5 990): Iben Norberg Berntzen
BilXtra – lakksimulator – konkurranse med 3 premier og 3 vinnere.
Første premie verktøyvogn verdi kr 3 400: Steinar Watne
Andre premie cruise med Holland Norway Lines til kr 2000: Eivind Knutsen
Tredjepremie AutoGlym UHD Wax til kr 1 675: Else Severinsen

Vi gratulerer alle vinnerne med sine premier!