Velkommen tilbake til Sørlandets Bilmesse

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked – Foto: Holland Norway Lines

Bilforhandlerne i distriktet sprer seg utover 4 500 kvadratmeter i Sparebanken Sør Amfi, og hele arealet er viet til bilglede og mange nye biler som alle besøkende kan se på og sitte i. Det er ganske genialt å ha over 200 nye biler under ett tak, for da blir det lett å sammenligne de ulike biler fra de ulike bilmerkene.

Sørlandets Bilmesse er like mye for hvermansen som ønsker å få litt oversikt over hva som er tilgjengelig på bilmarkedet for tiden, som for entusiastene som elsker alt som har med bil å gjøre. En del velger også å legge bilkjøpet til bilmessa for å kunne ta et godt og gjennomtenkt valg. Andre kommer for å ta en kopp kaffe, og prate litt med de ulike forhandlerne i distriktet.

Uansett hva grunnen er for at man kommer er det helt gratis inngang på Sørlandets Bilmesse.

Ta med familien på folkefest
Når man har mulighet til å sette seg inn i mange ulike biler er det genialt å ha med familien for å se hvor man får mest plass, eller mest trivsel for pengene i bilen. Det er også mange biler man kan prøvekjøre en liten tur under messa, og det gir en unik mulighet til å utforske dagens bilmarked.
Forhandlerne på messa vil stille ut det siste nye som har kommet inn, samt en del modeller som har vært i butikken, slik at alle som kommer på besøk til messa får et godt bilde av det rikholdige tilbudet som finnes i vårt distrikt.
Dag Rekdal er sekretær i Bilbransjeforeningen satser på at mange kommer på besøk til Sørlandets Bilmesse, og har stor tro på at de som tar turen blir veldig fornøyde.
– Hovedhensikten med Sørlandets Bilmesse er å vise de nyeste bilmodellene og den nyeste teknologien til de som kommer på besøk. Samtidig ønsker vi at dette skal bli en hyggelig folkefest her i Arendal, og vi har organisert god mat fra Caféen til Øyestad håndball elite og vi har utstillere som også tilbyr andre ting enn biler, sier Dag.

Nytt fergeselskap
I Kristiansand har det dukket opp et nytt fergetilbud til Europa som heter Holland Norwegian Lines, og som man skjønner ut fra deres navn tilbyr de fergereiser og tur-retur cruise fra Kristiansand til Holland.
De vil komme på messa og fortelle mer om sitt tilbud, og de har også levert inn tre likelydende gavekort til messa som de besøkende kan vinne. Det er da snakk om et 2-døgns cruise tur retur Kristiansand-Holland for 1-4 personer som deler en utvendig lugar.

Tre ulike konkurranser
Under Sørlandets Bilmesse er det tre utstillere som vil kjøre hver sin konkurranse der de besøkende kan vinne cruise til Holland.
Opplæringskontoret for bilfagene i Agder stiller med stand der de informerer om hvordan man som elev kan utdanne seg til å arbeide med ulike bilfag, og her vil det være en konkurranse der premien er ett av disse gavekortene på cruise.
Bil Xtra og Glasurit lakk låner en lakksimulator fra Opplæringskontoret for bilfagene i Agder der den som er best til å lakkere i simulatoren kan vinne gavekort på cruise.
Formel 1 entusiast Einar Brede Olsen (72) stiller opp med X-Box konkurranse i Formel 1, slik at den beste sjåføren i Formel 1 av de som besøker bilmessa kan vinne gavekort på cruise. Klarer du å slå Einar i Formel 1? Alle kan prøve!

Flere utstillere
Hovedtyngden av utstillere er naturligvis distriktets bilforhandlere som er fordelt i to haller og på 13 ulike stander i de to hallene, men det vil også være noen flere utstillere, som Pit Stop trafikkskole som tilbyr ekstratilbud for hengerlappen, noe som kan være ekstra nyttig med litt tyngre elbiler som skal trekke tilhengere og campingvogner.
Da er det også naturlig at Arilds Motorsenter stiller med gode tilbud på tilhengere, slik at alle på tilhengerjakt kan få alt de trenger på bilmessa.
En fast gjest på Sørlandets Bilmesse er Roar Josephsen bilberging som i år stiller med den gedigne redningsbilen «Lillegutt» som er velkjent i Arendal. Han har også med den radiostyrte EAS Tract som ble brukt i bilgarasjebrannen ved Sola lufthavn for å hente ut biler fra varmen etter brannen. Voksne og barn bør også teste Roar sin Ferrari, en helt fantastisk stilig tråbil som man kan kjøre skikkelig fort med!

Mye som skjer
Det er veldig mye som har skjedd i bilmarkedet siden forrige Sørlandets Bilmesse som var i 2019. Elbilene går lenger, lades raskere og utvalget har økt formidabelt. De ladbare hybridene går lenger og lades raskere og forbruket av drivstoff har gått ned. Hybridene går mer elektrisk og har et lavere forbruk enn før. Diesel og bensinbiler har ofte en mildhybridløsning, men har uansett løsning også fått et redusert forbruk de siste par årene.

Velkommen til to knallbra dager med bil i fokus i Sparebanken Sør Amfi i Arendal!