Klarer du å slå Einar (72)?

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Har du vært interessert i Formel 1 lenge?
– Jeg ble født i 1950, da det første løpet i Formel 1 ble avholdt på Silverstone, Storbritannia Grand Prix, og har vel hatt en sterk interesse for Formel 1 så lenge jeg kan huske. Den første vinneren var Giuseppe Farina ved rattet på Alfa Romeo 158, så det er ikke uten grunn at jeg har en Alfa Romeo selv, forteller Einar med et entusiastisk smil.

Oppsett
På Sørlandets Bilmesse vil du finne Einar, et racingsete med ratt og pedaler som er koblet til en X-Box og en stor skjerm. Det er spillet Formel 1 2022 det skal konkurreres i, og i grenen «Time Attack» der Einar setter en tid du skal prøve å slå. Her er det kun deg og bilen og banen, ingen konkurrenter som kræsjer i deg eller ødelegger for deg, så det er dine egenskaper som sjåfør som settes på prøve. Alle kan delta, også de som ikke har lappen enda, men som likevel liker bilkjøring på data!
Bilen du kjører er satt opp med manuell giring, det er ingen dynamic racing line som forteller deg når det er lurt å bremse, det er ingen steering assist som hjelper deg å styre om du har for stor fart, og det er low braking assist. Traction Control er på og ABS-bremser er på. Her får du med andre ord lite hjelp, men det er dine egenskaper som sjåfør som avgjør om du vinner eller ikke.
Klarer du å slå den 72 år gamle Formel 1 entusiasten Einar Bredo Olsen?
Du får en oppvarmingsrunde, og ett forsøk, slik at flest mulig får sjansen til å prøve seg som Formel 1 kjører under Sørlandets Bilmesse.

Premier
Det blir premier til de beste sjåførene med de beste tidene i Formel 1 konkurransen, gavekort fra RSA BIL på kr 500 som kan brukes til EU-kontroll, Service eller vask av bilen din. Hovedpremien er et cruise med Holland Norway Lines – kanskje du kjører bra nok til å vinne?