Holland Norway Lines kommer til Sørlandets Bilmesse

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked – Foto: Holland Norway Lines

I forbindelse med besøket tar vi en prat med Jon Bergmann, som er Sales Manager Travel for Holland Norway Lines.
Har dere bygget en båt for å starte fergerute mellom Kristiansand og Eemshaven i Holland?
– Vi leaser MS Romantika fra Tallkink i opptil 5 år, så vi har ikke bygget et eget skip. Romantika passer fint til ruten da det er et stort skip med 700 lugarer, flere barer, restauranter, casino, spa og 900m2 tax free areal. I tillegg har vi kapasitet til å ta 300 biler, men dette kunne vi gjerne doblet da vi har vært utsolgt sammenhengende mellom juni og ut august, forteller Jon Bergmann.

Kristiansand – Eemshaven
Det er sikkert noen som ikke har vært med MS romantika enda, kan du fortelle litt om selve reisen over til Holland?
– Ruten går fra Kristiansand, med utreise på ettermiddagen hver onsdag, fredag og søndag, og bruker 18 timer over til Eemshaven som er en havn nord i Nederland. Returen fra Nederland går på tirsdag, torsdag og lørdag, forteller Jon.

Vil du si at Eemshaven er rimelig sentralt i Europa?
– Ja, det vil jeg si, fra Eemshaven er veien kort til store byer over hele kontinentet, blant annet 2,5 timer til Amsterdam, 3 timer til Dortmund, 4,5 timer til Brussel og 8 timer til Paris. Hele kontinentet er også godt forbundet med jernbanelinjer, som starter allerede 500 meter fra terminalen, forteller Jon.

De som reiser på deres populære minicruise har jo ikke med bilen, er det noe de kan finne på når skipet ligger i havn i Eemshaven?
– Kun en halvtime fra Eemshaven ligger Groningen med sine 200.000 innbyggere hvor 35% av dem er studenter. Groningen er en fantastisk flott by og en perle mange nordmenn har til gode å oppleve, og en fin introduksjon til byen er Minicruise konseptet hvor man blir med på et 2-døgns cruise, blir med på shuttlebuss til byen og tilbake etter 3-4 timer, og hygger seg på skipet hjem med god mat og drikke, forteller Jon.

Nå kan jo ikke alle vinne et slikt cruise på Sørlandets Bilmesse, kan du si noe om hva det koster om man bestiller et slikt cruise på deres nettsider?
– Her har vi lagt oss på en overkommelig pris i 2022, fra kr. 698,- med utreise onsdag og kr. 998,- per person med utreise fredag når to personer deler innvendig lugar, og vi har besluttet å fortsette med denne prisen også i 2023, kan Jon Avsløre.

Planer for høsten
Har dere noen spesielle planer for de som reiser på cruise i høst?
– Når vi legger bak oss sommersesongen der vi har transportert godt over 100 000 mennesker på skipet, er fokuset vårt de bilreisende i høstferien som jo varierer litt fra sted til sted i Norge når den avholdes. Så blir det fokus mot konferansemarkedet og den kommende julebordsesongen. Vi skal også arrangere temacruise og starter med Country Cruise den 4/11 der blant annet Erlend Gunstveit som vant The Voice i 2021 skal delta. Country er også en sjanger som har mange tilhengere over hele Sørlandet, så her satser vi på knallgod stemning på Country Cruise, kan Jon fortelle.

Nå blir det mulig på Sørlandets Bilmesse å vinne gavekort på Cruise med Holland Norway Lines, men dere kommer også til å stille med en stand på messa?
– En viktig del av jobben vår nå er å komme på radaren til reiselystne nordmenn, og vi bruker mye av tiden vår ute der vi kan treffe så mange som mulig. Vi kommer også til Sør Amfi på Bilmessen 17-18 september og ser frem til å møte så mange som mulig der på vår stand, hvor det vil være muligheter til å lære mer om Nederland, Holland Norway Lines og ellers slå av en hyggelig prat med vår representant Elisabeth Fiksdalstrand som er ansvarlig for konferanse- og gruppereiser hos oss, avslutter Jon.