Renault Kangoo Electric – prøvekjørt i Paris

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Allerede i dag kan du dra innom Auto-Car for å se på nye Renault Kangoo, men elbilutgaven og løsningen med Open Sesame dukker opp i løpet av september.
Vi kjørte nye Kangoo i vinter med Open Sesame og dieselmotor, og gledet oss til å få kjøre denne bilen med elmotor. Vi kan avsløre at den blir noe kvikkere og mer stillegående med elmotor, noe som gjør en allerede komfortabel varebil enda mer komfortabel.

Kokvarmt
Det var godt over 32 varmegrader i skyggen i områdene rundt Paris da vi skulle få bli bedre kjent med Renault Kangoo E-Tech Electric, og da blir man unektelig litt ekstra spent på hvordan klimaanlegget fungerer.
Man ønsker seg jo gjerne en behagelig temperatur i bilen uten at man nødvendigvis fryser noen plass på kroppen av den grunn, og det klarte Kangoo E-Tech Electric å levere.
Vi var to journalister som delte bil, så vi fikk prøve oss både som passasjer og som sjåfør. Når man velger Open Sesame løsningen får man 2 seter foran, men versjoner uten Open Sesame kan man velge med 3 seter dersom det er mer sentralt.
Vi som kjørte sammen ble skjønt enige om at Kangoo E-Tech Electric var meget god å kjøre. Kvikkere med elmotoren i bykjøring enn med dieselmotoren, og man slipper lokal forurensning.

Open Sesame
Denne unike og geniale løsningen fra Renault gir hele 1,45 meter stor åpning fra siden og inn i bilen. Man får en lastelengde på 2,57 meter i hele bilens høyde innvendig, noe som vil gjøre at mange ikke behøver å gå opp en størrelse i varebil for å få dekket sine laste- og fraktebehov.
Dersom du har lukeparkert i en by vil du ha fantastisk god tilgang til varerommet med denne løsningen, selv om bakdørene kanskje ikke kan åpnes fordi en bil bak står for nær.
En annen ny løsning i nye Kangoo er et kamera som sitter i bilens haifinne på taket, og som gir en god kameravisning i skjermen som fungerer som bakspeil. Dette var det også på bilen vi testet i kaotisk regnvær i vinter, og da det ikke kom en eneste dråpe på kameralinsa i så heftig regnvær forsvant all skepsis til dette kamerabakspeilet. Dette er ekstrautstyr og koster kr 4 500.

To utstyrsnivåer
Renault Kangoo E-Tech Electric kan du få i to utstyrsnivåer, og innstegsmodellen heter Start, og den starter på kr 359 400 levert Auto-Car i Arendal. Her har du standardutstyr som automatisk klimaanlegg, oppvarmede speil. Inntil 22kW AC-lading og 80kW hurtiglading får man fra innstegsmodellen.
Velger man utstyrsnivå Advance får man med EasyLink 8 tommers skjerm med smarttelefonspeiling og DAB radio, AEBS aktiv nødbremseassistent, adaptiv cruisekontroll, aktiv filholderassistent og større førerdisplay med 10 tommer. Advance starter på kr 396 400 levert Auto-Car i Arendal.
Uansett valg av utstyrsnivå kan man velge Kangoo E-Tech Electric med den unike Open Sesame løsningen, den koster kr 8 000. Ønsker man heller en vanlig Kangoo med 3 seter koster det kr 3 500 å få 3 seter istedenfor 2.

Batteri, rekkevidde og lading
Det er ikke så ofte man ser mulighet for hengervekt på hele 1 500kg på elektriske varebiler, men dette kan du altså få med Renault Kangoo E-Tech Electric.
Nyttelasten er på 518kg, og WLTP-målinger av varebiler skjer med 50% av nyttelasten i bruk. Da leverer Renault Kangoo E-Tech Electric en rekkevidde på inntil 285km på blandet kjøring. Man vil kunne komme lenger med bykjøring, og noe kortere med mye motorvei.
Man har 75kW eller 120hk tilgjengelig og 245NM, om man ikke velger Eco-modus, da er det 55kW som er tilgjengelig.
Batteriet på 45 kWt kan AC-lades med inntil 22kW så lenge laderen er på et TN-nett med 400V. Hurtiglading, altså DC-lading kan skje med inntil 80kW ladehastighet, og 10% til 80% vil da ta om lag 42 minutter.
Rekkevidde og ladehastighet er aldri noe man har mulighet til å teste når man er på en lanseringstur i utlandet, så det må vi komme sterkere tilbake til senere i høst når bilen kommer til Norge.

Auto-Car
Renault Kangoo kan du allerede nå se hos Auto-Car i Arendal, men det er først i september at den dukker opp der som elbil og med Open Sesame løsningen.
Bestille bilen kan du fint gjøre allerede nå.