Skral Festival i Grimstad har inngått et samarbeid med RSA Bil i Arendal

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

– Til en festival trenger vi varebiler av forskjellige størrelser, for man kan ikke lempe alt av sceneutstyr og amper inn i personbiler, forklarer Mikal Vassbotn fra Skral.
– Vi har lett og lett etter en elbil-leverandør som kan levere alt fra personbiler med mange seter til store og små varebiler som alle er elbiler, og endelig har vi funnet RSA Bil som har alt det vi trenger som elbiler, og som er villige til å samarbeide med oss, og det er vi veldig glade for, forteller Mikal.

Mye fossilt drivstoff man slipper unna
– Selv om de aller fleste turene vi kjører er korte, så blir det mange kjøreturer før og under en festival, og det er ikke småtteri som vi før har måttet fylle av bensin og diesel, som vi nå endelig slipper å kjøpe og forbruke, sier en meget fornøyd Mikal.
– For Skral er det mye lettere å organisere når en stor tilbyder av bil kan komme på banen som RSA Bil i Arendal har gjort i år, det er mye billigere med strøm enn med diesel og bensin, så det sparer festivalen for store kostnader å få låne disse elbilene fra RSA Bil, forteller Mikal.

En vinn vinn situasjon
Men hvorfor har RSA Bil i Arendal et ønske om å låne bort elbiler til Skral Festivalen i Grimstad?
– Vi tenker det er en glimrende måte å få vist fram det store spekteret av elbiler fra vårt bilmerke Maxus, som har personbiler og varebiler i mange ulike størrelser, og ikke minst personbiler med mange seter slik at mange folk kan fraktes, forklarer Stian L. Skjeggedal.
– På Skral Festival vil vi treffe på både nåværende og kommende bilkunder som kan ta turen til RSA Bil når de skal ha en glimrende elbil, forklarer Stian.
-Etter hvert som nye elbilmodeller dukker opp vil vi kunne få enda en arena for å få vist dem fram her på Skral Festvial, og det er liten tvil om at det kommer mye spennende fra Maxus fremover, så for RSA Bil blir det å låne bort elbiler til Skral Festival en vinn vinn situasjon, forteller Stian.

Økt antall frivillige
Hva tenker Skral Festival om at dere får låne alle disse ulike Maxus-elbilene fra RSA Bil i Arendal?
-Det er jo veldig stilige biler Maxus lager da, sier Mikal.
– Vi er veldig glade for å endelig ha fått til å kunne utvide vårt samfunnsansvar til også å gjelde elbiler til transport av folk og ulike gjenstander til og fra scener her på Groos, det betyr mye for en samfunnsbevisst festival som Skral virkelig gjør mye for å være, forklarer Mikal.
– Vi har merket en økning i antall frivillige på transportsiden etter vi fortalte om vårt samarbeid med RSA Bil og Maxus, så nå bare gleder vi oss til 5. og 6. Juli og all elektrisk transport før, under og etter festivalen, forklarer Mikal.
– Har du sett den kule dekoren bakpå bilen her? Nei, dette blir bare veldig bra, avslutter Mikal.