Vi besøkte bruktbilavdelingen hos Agder Bil

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Bruktbilene til Agder Bil ser alle som kjører fra Myrene til Stoa, og det er mange som stopper innom Agder Bil for å ta en ekstra titt på utvalget. Et sted mellom 40 og 50 bruktbiler vil du finne hos Agder Bil, noe som gir et godt utvalg. Hos Agder Bil er de nye bilene innendørs, og de brukte bilene utenfor, ellers er det lite avdelings-skiller mellom nytt og brukt her.

Trygghet
Det å kjøpe en bil, også en bruktbil er en av de større investeringene folk gjør, hva er det som gjør at det er bra å handle bruktbil fra Agder Bil?
– Det er sentralt for oss hos Agder Bil at kunden skal kjenne på tryggheten det er å handle bruktbil fra merkeforhandler, forklarer Henrik.
– Her har vi eget verksted og ekspertise dersom det skulle oppstå noen utfordringer, og vi har gode garantiordninger, slik at kunden opplever å bli tatt godt vare på dersom det skulle oppstå en reklamasjon, forklarer Henrik.
– Vi har en gjennomgang av bilene før de selges, noe som er ekstra sentralt om de har en del år på veien. Her ser vi både på det tekniske og kosmetiske med bilene, og sørger for at de har dekk av god kvalitet, forteller Henrik.
Her er det ikke en egen bygning eller en egen etasje for brukte biler. Er det slik at det er deg folk må snakke med om de vil ha en bruktbil, eller er det flere her som kan hjelpe til med et bruktbilkjøp?
– Selv om vi har fordelt litt ansvarsoppgaver her hos Agder Bil, så vil alle selgere her hjelpe kunder med både nye og brukte biler, forklarer Henrik.
– Våre kunder forteller om at de setter pris på det personlige i kontakten mellom selger og kunde her hos Agder Bil, forteller Henrik.

Bruktbilselgernes utvalgte
Vi startet med å se på luksus og masse plass med Mercedes-Benz GLE 500e fra 2018. Det var en plug-in hybrid med 4MATIC firehjulsdrift og kun 36 400 km på kilometertelleren. Her var det en god del av fabrikk-garantien som gjensto, fram til slutten av januar 2024.
En knallstilig SUV med firehjulstrekk, 442hk og masse utstyr. For å nevne noe, har den 20’’ AMG lettmetallfelger, 360 ryggekamera, adaptive støtdempere som heter Airmatic Luftfjæring, 7G-Tronic automatgirkasse, Adaptiv fjernlys-assistent og AMG Eksteriør Sportpakke.
– Dette er en stor og veldig deilig SUV å kjøre, med masse plass til folk og bagasje, forteller Henrik.
– Her har du masse nyttelast, og et meget godt firehjulsdriftsystem som gjør at fremkommeligheten er meget god, forteller Henrik?
Denne store deilige luksus-SUV’en kan man få med seg hjem for kr 659 000. Det er utvilsomt veldig mye deilig bil for pengene.
Den neste bilen Henrik viste oss var en svært så praktisk varebil, Peugeot Partner fra 2019 med 41 000km på telleren. En meget komfortabel og moderne varebil med nybilgaranti til uti juli 2024. Her får du en 100hk dieselmotor med manuell girkasse og med 3 seter.
– Her har du utrolig praktisk varebil, med masse plass i varerommet, med en utrolig praktisk gjennomlastingsluke inn til førerhuset for å få med seg de ekstra lange gjenstandenene, forteller Henrik.
– Veldig deilig med en varebil i denne størrelsen som har dør til varerommet på begge sider i tillegg til bakdør, forteller Henrik.
Prislappen på varebilen Peugeot Partner viste kr 209 000.
Den tredje bilen Henrik valgte å vise fram var en Mercedes-Benz B-klasse fra 2019, en B 180 som har en 136hk bensinmotor. Den har 7-trinns automatgir, cruisekontroll, trådløs lading for mobiltelefonen, elektrisk åpning/lukking av bakluka, store skjermer for instrumenter og infotainmentskjermen, navigasjon, ryggekamera og tilhengerfeste, for å nevne noe av alt utstyret den har.
– Dette er en Progressive Line, noe som påvirker hvordan den ser ut utenpå, forteller Henrik.
– Dette er en utrolig allsidig bil som passer for svært mange ulike behov, og det er veldig mange som synes denne bilstørrelsen er helt perfekt, forteller Henrik.
– Det er bare å ta kontakt med oss hos Agder Bil dersom det er en av bruktbilene du ønsker å prøve en tur, for å se om den kanskje er perfekt for dine behov, forteller Henrik.
– Vi kan også hjelpe til med å finne en bil som kan passe til de behov du måtte ha, for det er jo ikke alle som nødvendigvis vet om alle mulighetene som finnes, men vi hjelper gjerne til, forteller Henrik.
Mercedes-Benz B180 fra 2019 kan bli din for kr 299 000.

Har godt utvalg
Hva slags utvalg vil du si at dere har når det gjelder bruktbiler?
– De 40-50 bruktbilene vi har inne har en god rullering, dermed vil jo utvalget av bruktbiler variere noe, forteller Henrik.
– Vi forsøker å ha bruktbiler som dekker mange ulike behov inne til enhver tid, forklarer Henrik.
– Du er alltid velkommen til en bruktbilprat, prøvetur og bruktbilhandel her hos Agder Bil, avslutter Henrik.