Oppgraderte VW T-Roc på helgetest

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Marked

Volkswagen tilbyr mange SUV-modeller, den minste av dem heter T-Cross, så er T-Roc hakket større. Tiguan er enda større og Touareg er den største. Vi tror nok at veldig mange klarer seg helt utmerket med den plassen T-Roc tilbyr. Her kan selv en stor og romslig kar som meg få plass i baksetet.

Nyheter for nye T-Roc
Når en bilmodell kommer i en ny utgave kaller man det gjerne for en facelift eller oppgradering når den ikke er bygget helt ny fra bunnen og opp, og det er en slik oppgradering av T-Roc som har skjedd nå.
Designmessig er det nye fangere, nye felger og nye farger som har blitt tilgjengelig. En av de mest sentrale endringene utenpå er nok likevel at T-Roc har fått mulighet for de knallgode IQ-Ligh LED Matrix lysene fra Volkswagen. Disse lysene er inkludert i utstyrsnivå Style og R-Line, og bilen vi fikk låne fra Gromstad Auto var en R-Line.
R-Line har også litt ekstra sportslig utseende, noe som kler T-Roc utrolig godt.
Innvendig finner man en ny midtkonsoll med et nytt panel for å styre klimaanlegget, man har fått digital cockpit instrumentpanel, nye setetrekk og ny polstring i dørene.
IQ Drive travel assist inneholder blant annet adaptiv cruise control, Lane Assist, Front Assist, Park Assist og Pre-Crash proaktiv passasjerbeskyttelse.
Velger du skinnseter til din T-Roc kan du få dem med elektrisk justering og minnefunksjon.
For å oppsummere kan du nå få nye T-Roc med flere nyttige funksjoner, et enda mer moderne uttrykk og et oppgradert design.

Opplevelsen
T-Roc er en bil du setter deg inn i og ikke ned i, og setet har svært gode innstillingsmuligheter for å sikre optimal komfort. Testbilen vi fikk låne hadde seter med manuelle innstillinger, men du hadde faktisk massasje i dem. Sitteputens lengde og vinkel kunne justeres for å gi den lårstøtten man ønsker seg.
Med 4MOTION og automatgir kan man jo komme seg fram selv om det er glatt og bratt, men snøen er jo borte for lenge siden, så vi testet litt i løsgrus i bakke, som skiller veldig greit på om man har 2-hjuls drift eller drift på 4 hjul. Vi kjørte så langt det var mulig å komme med bil uten noen problemer eller utfordringer. Kommer du ikke fram til hytta med denne i offroadmodus har du nok en meget komplisert hyttevei som ikke egner seg for bil.
Man kan få T-Roc med 1,5 liters TSI bensinmotor med 150hk, 2 liters TSI bensinmotor med 190hk, en 2 liters dieselmotor med 150hk og på toppen troner en 2 liters TSI bensinmotor med hele 300hk i selveste T-Roc R.
1,5 literen får du med 2 hjulsdrift, mens du får 2 literne med 4MOTION, og alle motorer leveres med DSG automatkasse. Vi kjørte 2 liters diesel med 150hk og 4MOTION, en sterk og trekkvillig motorisering som samtidig har et meget hyggelig drivstoffforbruk. Meget høyt komfortnivå i forhold til bilens størrelse.
Når det blir mørkt er LED Matrix lys uslåelige på lyskvalitet, og de sørger for å ikke blende andre bilister på veien, uten at andre områder blendes ned unødvendig. Det gir meget godt lys på mørklagt vei, og det er jo glimrende at også T-Roc har fått mulighet for LED Matrix lys.

Tre utstyrsnivåer
VW T-Roc får du i tre ulike utstyrsnivåer, og innstegsmodellen har utstyrsnivået Life. Til dette utstyrsnivået er det 1,5 liters TSI motoren på 150hk som er tilgjengelig, noe som gir en startpris rett over kr 407 000.
Neste utstyrsnivå er Style, der man kan velge mellom de tre motoriseringene, og dermed også velge mellom 2WD og 4MOTION. Så kommer øverste utstyrsnivå som er R-Line, og der har man de to 2 liters motorene med 4MOTION.
Bilen vi fikk låne fra Gromstad Auto var en R-Line med 2 liters diesel og 4MOTION, og den har en startpris på kr 512 100. En pakke som de fleste velger å ta med er transportpakken. Der får man med fjernbetjent parkeringsvarmer, ryggekamera, avtagbart tilhengerfeste, keyless access – åpne og starte bilen med nøkkelen i lomma, og elektrisk betjent bakluke. Denne pakken koster kr 29 900.

Kampanje
Fram til 30. juni kjører Gromstad Auto en kampanje på VW T-Roc, med Service og vedlikeholdsavtale i 3 år/45 000km inkludert i prisen. Komplette vinterhjul er også inkludert i prisen. Det gjør at du sparer kr 30 560.
I tillegg får du leasingrente på 1,99%, og de har biler for rask levering.
Hos Gromstad Auto kan du også se på og prøve nye VW T-Roc, og du kan naturligvis også få hjelp dersom du vil kjøpe eller lease en T-Roc.