Mazda 2 hybrid har kommet til Arendal

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Du synes kanskje du drar litt kjensel på Mazda 2 hybrid fra før, og det er ikke så veldig rart, for her er det et samarbeid mellom Mazda og Toyota, og hos Toyota heter denne bilen Yaris.

Hybrideksperter
Når man skal lansere en liten hybridbil, er det lurt å samarbeide med Toyota som har mange års erfaring med hybrider, og som for ikke så lenge siden kom med sin nye Yaris som er helt ny fra grunnen og opp.
Nå har vi ikke testet Mazda 2 hybrid enda, det kommer vi sterkere tilbake til i neste magasin, men vi regner med at den har de samme gode kjøreegenskapene, og høye utstyrsnivået som vi fant i nye Yaris.

Best til småkjøring
Du har kanskje hørt at dieselmotorer ikke er helt optimale å velge dersom du har veldig mye småkjøring, men for hybridbilen Mazda 2 hybrid er dette nettopp bilens styrke. Ved småkjøring regenereres mye energi raskt, og bilen vil kunne kjøre forholdsvis mye elektrisk, noe som gir et svært lavt forbruk under forhold der andre motoriseringer sliter med å få ned forbruket.

Tre utstyrsnivåer
Mazda 2 hybrid får du som Pure Plus, som Agile og som Select, og prisene er fra kr 264 900 til kr 310 400.
Selv innstegsmodellen har adaptiv cruisekontroll, trafikkskiltgjenkjenning, tretthetsvarsler og automatiske fjernlys som standardutstyr. På Agile får du med lettmetallsfelger, smart key som du kan ha i lomma eller veska når du åpner og starter bilen, ryggekamera og større infotianmentskjerm for å nevne noe.
På Select får du med utstyr som høydejusterbare sportsseter, to-soners klimaanlegg, head-up display, blindsoneovervåking, parkeringssensorer foran og bak, LED frontlys, større lettmetallfelger og mye mye mer.

Hos Sigmund Aasen kan du bestille din Mazda 2 hybrid, og i neste magasin kommer vi tilbake med en test av bilen.