Vi besøker bruktbilavdelingen hos Arendal Auto

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Arendal Auto er vel kanskje den eneste bilforhandleren med sjøutsikt fra butikklokalene, der de holder til ved Vesterveien, ikke så langt fra brua som kobler Hisøy med fastlandet. De har en egen avdeling til bruktbiler i underetasjen, med en egen inngang eller eventuelt en trapp ned fra nybilavdelingen. Da vi var på besøk hadde vi første soldag i år med sommervarme 18 grader, og utebilder ble en selvfølge.

Varer lenge
Hva er det kunder som handler bruktbil her hos Arendal Auto får oppleve?
– Et hovedpoeng når man handler bruktbil her er at vi har kvalitetskontroll av hver bil, og vi utbedrer det som eventuelt må fikses på for at kunden skal kunne kjøre bilen i lang tid, forklarer Trygve.
– Hos oss vil du oppleve at service, EU kontroll, og eventuelt bytte av registerreim er utført, du får ikke bilen levert med utslitte dekk, bare for å nevne noen eksempler på at du som kunde her ikke skal oppleve etter en uke eller tre at noe må fikses eller utbedres på bruktbilen, forklarer Trygve.
– Vi har jo naturligvis også meget gode garantiordninger og garantiløsninger, opptil 36 måneder og til og med 200 000km, forklarer Trygve.

Bruktbilselgernes utvalgte
Vi så først litt nærmere på en lekker rød Ford Mustang Mach-E fra 2021 der naturlig nok mye av nybilgarantien gjensto. En knallstilig elbil med firehjulstrekk, 351hk og en WLTP-rekkevidde på inntil 540km. Elbiler i bruktbilavdelinger har en tendens til å selges fort, så vi kan ikke garantere at den fortsatt er på plass når dette magasinet kommer i trykken, men slik er det jo med alle biler vi skriver om ved våre besøk til bruktbilavdelinger.
– Dette er et nytt ikon for Ford, og en utrolig stilig og moderne elbil, så når vi hadde en slik her måtte vi jo nesten vise fram den, forteller Trygve.
– Men denne har vel du testet så mye at du kan trekke fram et par særtrekk med den selv, spør Trygve?
Det stemmer jo bra det, Ford Mustang Mach-E kjenner undertegnede meget godt, og det er en svært godt utstyrt elbil som har en del unike egenskaper, blant annet et bagasjerom under panseret, frunk som det kalles, som er skikkelig digert og med mulighet for spyling. Både praktisk, unikt og ganske stilig. Den adaptive cruisekontrollen gir deg som sjåfør et vell av valgmuligheter, slik at den oppfører seg akkurat slik du trives med, og det er omtrent ingen andre som gir slike muligheter til selvbestemmelse over hvordan cruisekontrollen skal oppføre seg. Her er det 23 000 km på telleren og prisen er på kr 559 000.

Den neste bilen vi kikker litt nærmere på var en stilig Ford Ranger Wildtrack pickup fra 2021 med 19 500km på telleren. Her får du en 213hk dieselmotor med 10-trinns automat og firehjulsdrift.
– Her har du et arbeidsjern av en bil, naturligvis med 3 500kg hengervekt, og en ganske så heftig fremkommelighet med avansert firehjulstrekk, forteller Trygve.
– De som kjører denne på langtur blir som regel meget imponert over komforten man får i en bil som dette selv på motorveien, forteller Trygve.
Prislappen på den stilige pickupen viser kr 519 000, og her er det også mye nybilgaranti som gjenstår, men få dager etter vi var på besøk fikk vi beskjed om at den var solgt allerede, så her hos Arendal Auto kan det være lurt å ikke vente alt for lenge om man ser en bruktbil man vil ha.

Den siste bilen Trygve viste fram var en Ford S-MAX Vignale fra 2018 med 80 500km på telleren. Den har en 2 liters dieselmotor og 180hk. Her får man også automatgir og firehjulstrekk, hengerfeste og varmer for å nevne litt av utstyret. Vi kikker inn og ser lekre skinnseter, og bak på seterad 2 finner vi individuelle seter som er like brede, noe som er ganske så genialt for barnefamilier med mer enn 2 barn. Man kan også vippe opp fra gulvet et par seter helt bakerst, der funksjonaliteten og plassen er bedre enn for mange andre biler med 7 seter.
– En glimrende bil for barnefamilier med 3 eller flere barn, for det er ikke så mange biler der setene i baksetet er individuelle og like brede, og at alle 3 har ISOfix fester for barneseter, forteller Trygve.
– En sterk og god dieselmotor og firehjulstrekk gjør at man får med seg familien akkurat dit man vil, forklarer Trygve.

Har flere merker
Er det kun Ford bruktbil man kan kjøpe hos Arendal Auto?
– Neida, vi har flere merker blant bruktbilene her, og man kan velge mellom diesel, bensin og elektrisk fremdrift, forteller Trygve.
– Hvor mange bruktbiler vi har inne varierer litt, for salget er svært godt for tiden, men et sted mellom 30 og 40 bruktbiler forsøker vi å ha inne til enhver tid, forklarer Trygve.
– Du er alltid velkommen til en bruktbilprat og bruktbilhandel her hos Arendal Auto, avslutter Trygve.