Rekordutlevering av varebiler til bedrift

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Dersom du var innom Stoa i starten av Mars la du kanskje merke til en lang rekke sorte varebiler med grønn dekor som sto parkert med utsikt til Kiwi. Fredag 4/3 kom det en stor gjeng fra RA1 Gruppen AS for å få litt opplæring i bilene de skal bruke, den elektroniske kjøreboka, og nøkkel til bilen som blir en sentral del av deres arbeidsplass fremover.

RA1 Gruppen
Det er mulig du ikke har hørt alt for mye om RA1 Gruppen enda, men du har kanskje hørt om Byggmester Asle Thorsen, anleggsselskapet Haugholt Anlegg’s Service, Solsiden Eiendom Utvikling eller 5G Entreprenør?
Her er det flere selskap som er slått sammen og som har fått nye navn under RA1 Gruppen AS, hvor man finner RA1 Bygg AS, RA1 Anlegg AS, RA1 Eiendom AS og en avdeling som skal se på utvidelser og prosjekter ut over Agders grenser. Bedriften øker gjennom sammenslåingene fra 40 til 75 personer.

Vi spør Halgeir Halvorsen som er daglig leder i RA1 Bygg AS hva RA1 står for?
– Vi er en bedrift som ønsker å vise vår lokale tilknytning til Arendal og Agder på mange måter, også i navnet på det nye selskapet som har hentet inspirasjon til navnet fra Raet nasjonalpark som vi er så glade i her i Agder, forklarer Halgeir.
– Vi ønsket oss også et kort og enkelt navn å huske, nå som vi skal se på mulige prosjekter og utvikling utenfor Agder sine grenser også, forklarer Halgeir.

Peugeot
Når man skal ha varebiler er det jo mange ulike merker og tilbydere å velge mellom, hva var det som gjorde at dere landet på Peugeot fra Agder Bil?
– Det første vi så på var dette med nærhet, fordi vi ønsker som nevnt så lokal tilknytning som mulig, og mange av våre oppdrag er i Agder, og da er det optimalt med kort vei til vårt servicepunkt, forklarer Halgeir.
– Pris var naturligvis en helt sentral faktor når man skal ha 25 nye biler, men også dette at vi får 1 kontaktperson hos Agder Bil som server oss dersom vi har spørsmål, eller skal ha en bil på service, forklarer Halgeir.
– Det av vi får en helt komplett løsning, med bil, serviceavtale, elektronisk kjørebok, dekkhotell, leasingløsning og drivstoffkortløsning er også noe som har vært sentralt for oss, forklarer Halgeir.
– Vi har også sett litt på tall for reklamasjoner for ulike bilmerker, og det at Peugeot kom så godt ut her har også vært med i vår vurdering og beslutning, forklarer Halgeir.

I 2021
Vi slår av en prat med Øystein Ottersland som er daglig leder hos Agder Bil. Det må vel være litt stas med en så stor utlevering?
– Ja, det er klart at det er veldig hyggelig at en lokal stor bedrift viser oss denne tilliten, for det betyr jo at vi har klart å levere en god totalpakke her, forklarer Øystein.
En så stor ordre som dette er kanskje også noe som har tatt litt tid?
– Ja, denne ordren startet vi med i fjor, for med såpass mange biler med dekor så kreves det en del planlegging for at alt skal være klart til en bestemt dato, forklarer Øystein.
Da vi kom inn i lokalene her så var det mange folk her fra RA1 Gruppen, god stemning og mange som spiste pølser.
– Ja, vi tok opplæringen innendørs her hos oss i Agder Bil, så ble det litt pølsefest, for det er jo kjekt å få litt mat i kroppen rundt lunsjtider, forklarer Øystein.

Stor stas
Leasingselskapet Nordea Fleet var også tilstede, for det var de som var samarbeidspartner på leasing og total-løsning til denne utleveringen.
Selv om dere jobber med leasing og biladministrasjon, så er vel kanskje dette en stor dag for dere også?
– Det er veldig moro for oss å få være med på å levere ut så mange biler på en gang, for det er ikke dagligdags at en bedrift skal ha 25 nye biler på en dag, forteller Azad Hadjarpour.
Dersom andre der ute har en bedrift som trenger nye varebiler, hva vil du si er fordelene til Peugeot som dere har her hos Agder Bil Øystein?
– En sentral oppgave for en bil i en bedrift er at den er mest mulig på veien og i normal drift, og da er driftssikkerhet og lange serviceintervaller sentrale punkt som man får her hos oss, forklarer Øystein.
– Vi leverer også en helt komplett pakke, slik at biladministrasjonen i bedriften blir så enkel og lite arbeidskrevende som den kan bli, forklarer Øystein.
– Så er det god komfort i Peugeot, og det er jo fint for de som skal bruke varebilene i arbeidshverdagen sin, avslutter Øystein.