Hongqi E-HS9 har kommet til Auto-Car

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Vi tok turen til Auto-Car på Stoa i Arendal for å hilse på Jarl Helge Venemyr som er daglig leder, Bjørn Øyvind Hoff, Frode Braatlund og Bjørn Ove Pedersen som jobber med salg, og ikke minst for å få hilse på den store flotte elbilen Hongqi E-HS9 som det nå var flere eksemplarer av inni og utenfor butikken.

Utleveringer
De fleste bilene som står utenfor hos Auto-Car skal leveres ut til kunder som har forhåndsbestilt bilen da det ble mulig, men de har også en demobil som du kan få teste dersom du ikke har hilst på Hongqi E-HS9 før.
Demobilen er en hvit 7-seter Premium, og den vi knipser bilder av er en 6-seter Exclusive. En av forskjellene på de bilene er at man på andre seterad har to kapteinsstoler i 6-seteren, mens man har en mer normal 3-seter på andre seterad i 7 seteren.

Ulike utgaver
Uansett hvilken utgave av Hongqi E-HS9 du velger, så vil du ha enormt god plass, god bakkeklaring og AWD inkludert. Hengervekt på inntil 1 500kg kan du også få dersom du bestiller avtagbart hengerfeste til den, og bestiller du takstativ kan man ha inntil 75kg på taket.
Innstegsmodellen Comfort har en 84kWt brutto/76,5 kWt netto stor batteripakke. Grunnen til at produsenten legger inn en buffer i batteriene er for at de skal ha lengst mulig levetid. Du får hele 435hk i innstegsmodellen, noe som egentlig høres ut som tall fra en toppmodell eller sportsmodell.
Ut fra WLTP-tester for kombinert kjøring skal man kunne oppnå inntil 396km rekkevidde med innstegsmodellen Comfort.
Av utstyr som er inkludert kan det nevnes alcantara skinnseter, egen klimasone for andre seterad, varme i rattet, 8 høyttalere, to 16,2’’ store skjermer, automatisk parkeringsassistent og mye sikkerhetsutstyr. Pris levert Arendal fra kr 623 180 for innstegsmodellen Comfort som du får med 7 seter.

Premium og Exclusive
Selv om nok de fleste vil definere innstegsmodellen Comfort som både eksklusiv og premium, så er det noe mer man får dersom man velger Premium eller Exclusive.
Det mest sentrale er kanskje en noe større batteripakke på 99 kWt brutto/90 kWt netto. Denne leverer også noe mer krefter med hele 551hk. Denne batteripakken gir en WLTP-rekkevidde for blandet kjøring på inntil 465km.
Lysene oppgraderes til Matrix intelligente LED frontlys, og man får 12 høyttalere. Soft-close dørlukkesystem har du også på Premium. Premium starter på kr 703 180, og denne leveres med 7 seter.
Premium har to 16,2’’ skjermer som Comfort, mens Exclusive har tre slike skjermer, en ekstra for passasjeren. De 6 setene har nappaskinn, og de som sitter på rad 2 får kapteinsstoler med utrolig gode nakkeputer. Setene på både første og andre seterad har varme og ventilasjon i Exclusive, og framsetene har massasjefunksjon med flere valgmuligheter.
Exclusive leveres med luftfjæring, og man har for eksempel knapper i bagasjerommet for å endre innlastingshøyden. Exclusive koster fra kr 783 180 levert Arendal, og leveres som nevnt med 6 seter.

Interiørfarger
Man kan velge mellom sort interiørfarge, eller grått/hvitt som du kan se i bildene som vi tok av den lekre Exclusive 6-seteren hos Auto-Car. Hva du velger påvirker ikke prisen, så her er valgfriheten inkludert.
Når det gjelder lakkfarger er det ganske spesielt at både sort og hvit metallic lakk er inkludert i prisen, for alt av metallic lakk kommer det som regel tillegg for. Man kan også velge en gråfarge som heter Mountain Grey Metallic, det koster kr 6 900.
Det er også muligheter for tofarget lakk, der den hvite kan ha sort tak, og den grå kan ha hvitt eller sort tak. Det er jo naturlig nok langt mer arbeidskrevende å lage til, så det koster kr 11 500 eller kr 37 900 ekstra.
Ellers bør det nevnes at bilene du får levert fra Auto-Car har fått en tilpasset understellsbehandling, slik at de skal takle våre saltede veier. Hoveddelene til understellet er laget i aluminium, som aldri ruster, men det er alltid lurt med understellsbehandling med tanke på de delene som ikke er laget av aluminium, og det får man denne bilen levert med.
Hos Auto-Car har de bil du kan se på i lokalene, og bil du kan teste, og det anbefales, så du kan få bli bedre kjent med Hongqi E-HS9.