Autostrada sin nye innkjøper

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Vi drar på besøk til Autostrada i Arendal der Jan Olav Moen har kontoret sitt, og hilser på en blid, hyggelig og meget ivrig kar som synes bil er veldig stas, og det er liten tvil om at han har et usedvanlig godt jaktinnstinkt og et bredt kontaktnettverk inn i bilbransjen i flere land i Europa.

For hele Autostrada
Autostrada finner man ikke bare i Arendal, men også mange andre plasser, for Autostrada er et konsern med mange avdelinger fra Sørlandet og snart også helt inn til Oslo.
Kan du si noe om din rolle som innkjøper for Autostrada?
– Ettersom jeg bor her på Sørlandet har jeg kontor i Arendal, men jeg skal jobbe for alle avdelingene i Autostrada med innkjøp av biler, forklarer Jan Olav.
– Hver avdeling har sine bruktbilansvarlige som jeg jobber tett med, forklarer Jan Olav.
Kan de ulike bruktbilansvarlige komme med ønsker i forhold til biler du skal jakte på der ute i Europa?
– Nå kjøper jeg mest fra Norge, og litt fra Sverige og Tyskland i hovedsak, men det er en del endringer i avgifter nå, spesielt på ladbar hybrid, som gjør det mer gunstig å få tak i slike biler i Norge, forklarer Jan Olav.
– De som er bruktbilansvarlige kan komme med ønsker, men stort sett kommer jeg over noen gode partier med biler, så fordeles de til de ulike avdelingene i Autostrada ut fra ønsker og behov og hvem som fikk mye fra forrige parti og ikke, forklarer Jan Olav.
– De ulike avdelinger hos Autostrada har ulike merker de selger, slik som her i Arendal hvor Volvo er merket som selges, og da vil man jo gjerne ha et godt utvalg av bruktbiler fra eget merke på plass i butikken, forklarer Jan Olav.

For den enkelte kunde
Betyr det at du bare jobber mye med bruktbilansvarlige i de ulike avdelingene i Autostrada, og ut mot de som tilbyr bruktbil, eller har du andre oppgaver også?
– Kommer det en kunde som har en spesiell bil i tankene, så jakter jeg naturligvis gjerne også for enkeltkunder, men da må det jo være en bil det er fornuftig å jakte på, forklarer Jan Olav.
Finnes det biler det er ufornuftig å jakte på?
– Ja, dersom det er billigere å kjøpe bilen på Finn.no enn fra andre land, så er det jo enkelt for kunden å søke selv der, så da er det mindre fornuftig å få bilen dyrere fra utlandet, forklarer Jan Olav.
Men om man ikke helt vet hvor den bilen man har drømt om er billigst, så kan du gi tips og råd om det?
– Ja, jeg er her for at kunden skal oppleve at de er kongen, så jeg gir gode råd, og den hjelp som ønskes på veien mot bildrømmen, forklarer Jan Olav.
– Folk har mange ulike drømmer, noen drømmer om det sjeldne, andre drømmer om masse kraft, og noen vil bare ha det mest sporslige, det er mange ulike ønsker og drømmer der ute, når det gjelder biler, som jeg kan prøve å hjelpe til på veien til å oppfylle, forklarer Jan Olav.

Har du en bildrøm er du hjertelig velkommen innom Autostrada i Arendal for å slå av en prat med Jan Olav Moen, men det kan jo være lurt med en liten avtale i forkant, ettersom han jobber for alle avdelingene i Autostrada, så hender det jo at han er litt på farten, og ikke på kontoret hele tiden.
Vi våger oss på å påstå at du vil få en hyggelig bilprat.