Årets Suzukiforhandler

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier


RSA Bil i Arendal har lenge vært veldig gode på Suzuki, men forhandlere i Bergen, Drammen og Oslo har ofte knivet om å være størst i Norge. I 2021 måtte de se seg grundig slått av RSA Bil i Arendal som solgte og registrerte flere Suzukier enn noen annen forhandler i Norge.

I vårt distrikt solgte RSA Bil i Arendal så mange Suzuki Swift at den havnet på 8. plass over de mest registrerte nye bilene i 2021, to plasser over en bil som Tesla Model Y.

Langsiktig arbeid
Vi tar turen til RSA Bil og snakker litt med Daglig leder Rune Jacobsen for å høre hva han har å si om det å bli størs i Norge på Suzuki i 2021.
Kan du på noe vis forklare hvordan RSA Bil i Arendal klarte å bli størst i Norge på Suzuki?
– For oss hos RSA Bil er hver enkelt kunde like viktig, enten det er en bedriftskunde som skal ha flere biler, eller det er en privatkunde som skal investere i en ny bil, og vi har jobbet målrettet over lang tid for å sørge for at våre kunder blir fornøyde, forklarer Rune.
– Dette er også et resultat av godt teamarbeid mellom de ulike avdelingene våre, for en fornøyd kunde får man om alle ledd i organisasjonen klarer å samarbeide og ha som mål at kunden skal bli fornøyd, forklarer Rune.
– En annen ting vi har fokusert mye på er rask levering, så kommer du på mandag for å kjøpe bil så får du den på fredag om vi har den på lager, og det har vi passet på å ha så langt det lar seg gjøre, forklarer Rune.

Fortjent skryt
Vi tok også en telefonprat med Administrerende Direktør i RSA, Frank Dunvold, for å høre hva han hadde å si rundt hva som skal til for å kåres til Årets Suzukiforhandler.
– Det RSA Bil i Arendal har fått til i 2021 er ganske fantastisk, for 2021 var på ingen måte et enkelt år å bli størst på Suziki i Norge, så et stort gratulerer til RSA Bil i Arendal, sier Frank.
– I 2021 hadde Suzuki det høyeste salget på 5 år, så det å klare å selge mest i et knallgodt år for Suzuki er intet mindre enn en bragd for RSA Bil i Arendal, forklarer Frank.
– Vi har i 2021 fått se hva godt og langsiktig arbeid kan utrette i salgstall, for hos RSA Bil i Arendal har man en knallgod forhandler, svært gode folk som jobber der, og meget tilfredse kunder, forklarer Frank.
Har du noen tanker om hvorfor Suzuki som bilmerke gjør det så bra i Norge?
– Vi har hele 4 ulike bilmodeller fra Suzuki som koster under kr 430 000, som leverer 4×4 med uslåelig fremkommelighet, og med hybridløsninger som gir meget lavt forbruk, og da er det klart at mange som bor med bakker som skal forseres i hverdagen får dekket sine transport- og fremkommelighetsbehov på en meget god og rimelig måte med en Suzuki, forklarer en ivrig Frank nærmest på inn- og utpust.
– Kikker man litt på tilgjengelige elbiler, så må du fort godt over kr 500 000 for å få noe med 4×4, og det er ikke alle som ønsker seg investeringer i den størrelsorden for en bil, forklarer Frank.

Tanker om 2022
Hva tenker du om 2022 i forhold til salget av Suzuki?
– Jeg har stor tro på fortsatt vekst for Suzuki i 2022, for det er mange i dette landet som trenger god fremkommelighet uten at det koster alt for mye, forklarer Frank.
– Så blir det jo veldig spennende å se hva RSA Bil i Arendal får til i 2022, de har jo fått noen heftige salgstall i 2021 som de skal prøve å slå, sier Frank.
Vi måtte jo naturligvis også høre litt med Daglig leder hos RSA Bil i Arendal, Rune Jacobsen, hva han tenker om 2022 og salget av Suzuki. Har dere satt en uslåelig rekord i 2021?
– Vi skal gjøre det enda bedre i 2022, med å utvikle oss, og med å utvide med flere ansatte, slik at vi kan få enda flere fornøyde Suzukikunder i 2022 enn vi fikk i 2021, forklarer en entusiastisk Rune.
– Vi er uten tvil kjempefornøyde med året som har gått, men vi vil alltid bli bedre, og det vil vi jobbe med hver eneste dag også i 2022, så jeg tror 2022 kommer til å bli et knallbra år for RSA Bil i Arendal og for vårt salg av Suzuki og andre bilmerker, forklarer Rune.