Vil du se 508 SW Peugeot Sports Engineered må du forte deg!

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Chr Repstads Sønner AS fikk nylig inn en lekker 508 SW PSE, men den er allerede solgt, og når dette magasinet kommer ut 3/12 er det bare en ukes tid til kunden skal få sin bil, så vil du se den i Grimstad bør du være rask, nesten like raskt som 508 SW PSE som gjør unna 0-100 km/t på 5,2 sekunder.

Mest sportslige
Dette er den mest sportslige Peugeot man kan få tak i, og ettersom den koster litt er det ikke alle forhandlere av Peugeot som har en slik unik sportsbil inne.
– Vi kan ikke love at det dukker opp en ny 508 SW PSE her hos oss i Grimstad, men helt umulig er det jo ikke, sier Odd Gunnar Repstad med et lurt smil.
– Uansett er det nok lurt at de som ønsker å se denne unike sportsbilen fra Peugeot svinger innom ganske kjapt, for her er det en kunde som gleder seg til å få bilen sin, forteller Odd Gunnar.

Her er det også mye unikt som man ikke ser, som en 200hk turbomatet bensinmotor og en elektrisk motor foran med 110hk og en elektrisk motor bak med 113hk. Firehjulsdrift er man heller ikke bortskjemt med på vanlige 508, men på 508 PSE får man det også.
Ettersom dette er en ladbar hybrid kan man kjøre unna hverdagskjøringen elektrisk med den. Skal man på langtur på motorvei, har vi testet og fått et forbruk mellom 0,60 og 0,63 liter på mila mellom Grimstad og Oslo, og det er jo meget hyggelig med tanke på alle kreftene denne bilen besitter.

Lav stasjonsvogn
De som virkelig er glade i å kjøre biler, og ikke bare sitte på med dem, har sansen for å sette seg ned i en bil, og det gjør man med 508 PSE som er litt senka i forhold til en vanlig 508.
Da kommer man nærmere bakken, og kroppen får en kjøreposisjon som mange småautofile er ekstra glade i.
Vi har målt en del bagasjerom i det siste, for å få litt tall på det vi ser og oppfatter, og vi vet dermed at hele 113cm bredde i bagasjerommet er mye, det samme er en dybde på 104cm.
Man kan også velge 508 PSE som sedan, dersom man ikke er glad i stasjonsvognutseendet, men liker man stasjonsvogn er det ikke lett å finne en stasjonsvogn som er kulere utseendemessig enn 508 SW PSE.
Ganske stilig at en slik går rundt som taxi i Grimstad!

Sport og komfort
En bil som leverer sportslige egenskaper har gjerne litt hardt og direkte oppsett på fjæringer, slik at man raskt blir ferdig med ujevnheter, samtidig som man får tydelige tilbakemeldinger fra underlaget om dets beskaffenhet. Dermed kan man kjøre raskt, trygt og krengefritt på svingete og krevende vei.
En bil som leverer mer komfort, glir gjerne over det som er av ujevnheter uten å bry verken sjåfør eller passasjerer med den slags trivialiteter. Dette gjør enhver langtur med bilen til en fryd.
Kan en bil levere begge deler? Vi tør påstå at det er mulig! 508 PSE er meget komfortabel på langtur i kjøremodus Komfort, og i kjøremodus Sport kan du kose deg med direkte tilbakemeldinger i en krengefri tilværelse i samme bilen.
At du på langturen kan velge mellom en god del ulike massasjeprogram er også med på å gjøre langturen til en fryd, og lyden fra Focal anlegget bidrar med god lydkvalitet på den underholdningen du velger å lytte til.

Nesten alt er standard
En Peugeot 508 PSE leveres ikke med en lang liste med ekstrautstyr, for her er det aller meste med som standard. Ja, seter med elektrisk justering, minnefunksjon og massasje er standard. Focal anlegget er standard. Det eneste du kan velge i tillegg er soltaket, varmetråder i frontruta under vindusviskerne, og eventuelt en annen lakk enn den Grå Sellenium som er standard.

Kan man dra henger med den?
Jo, man kan det også, inntil 1260kg bakom sedanen og 1270kg bakom stasjonsvogna.
Ettersom statsbudsjettet ikke er vedtatt, og en bil som dette har en del måneders leveringstid, blir det feil å henvise for mye til 2021-prisene, men man lander fort litt over 700 tusen for en 508 PSE når regjeringen får statsbudsjett og nye avgifter i havn en gang uti desember.

I Grimstad kan du ta kontakt med Chr Repstads Sønner, og i Arendal Agder Bil for å få bestilt din egen råtøffe Peugeot 508 PSE, og i en ukes tid etter dette magasinet kommer ut kan du også få sett den i Grimstad.