Vi besøker bruktbilavdelingen hos Sigmund Aasen

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Sigmund Aasen har lokaler på Myrene i Arendal, og er vel den bilforhandleren som er lokalisert nærmest Arendal sentrum. De har en egen avdeling til bruktbiler, med en egen inngang, så selv om det var litt kaldt da vi var på besøk, tok vi bilde utenfor bruktbilinngangen.

Trygghet selv om bilen ikke er ny
Hva slags trygghet får kunder som handler bruktbil her hos Sigmund Aasen?
– Vi har en del nye bruktbiler som har mer tid igjen av nybilgarantien sin, og de som ikke har nybilgaranti går vi over på verkstedet for å sjekke at alt med bilen er som det skal være, forteller Sonja.
– Vi har også en mulighet for våre bruktbilkunder der de for en lav engangssum kan kjøpe seg den garantien de ønsker seg til sin bruktbil. Det er fire ulike nivåer for dekning, slik at man kan velge seg den tryggheten man ønsker seg selv om bilen ikke har mer nybilgaranti igjen, forklarer Sonja.
– Fordelen med en slik garanti er jo at man får et veldig forutsigbart bilhold, og trygghet for at det ikke dukker opp noen uventede kostnader med bruktbilen, forklarer Sonja.

Bruktbilselgerens utvalgte
Vi starter med å se på en 2018 Mazda CX-5 med 2-liters bensinmotor med 160hk og utstyrsnivå Optimum, som er Mazda sin topputgave. Den har rullet 97 000km på veien fra den første gang ble registrert i august 2017, med sitt gode 4×4 system som gir en fantastisk god fremkommelighet i denne familie SUV’en. De som er glade i campinglivet eller båtlivet er også glade i Mazda CX-5, fordi den er så god og stabil å trekke med, og denne kan dra inntil 2 000kg på hengerfestet.
– Dette er toppmodellen Optimum, med lekkert og eksklusivt Japansk design og luksus på sitt beste, med god plass til familien, firehjulstrekk, deilige skinnseter og deilig lyd fra bilens BOSE-anlegg, forteller Sonja.

Den neste bilen vi kikker litt nærmere på er en knallstilig sølvgrå 2019 Mazda 3 Cosmo, som har et mild-hybrid system som reduserer bilens forbruk. Her er det 53 000km på telleren. Mazda 3 er meget komfortabel å kjøre, og er en bil man raskt blir glad i. Skinnseter med elektrisk justering og 2 minneposisjoner. Deilig lyd fra BOSE-anlegget, og du har utstyr som cruisekontroll, klima, ryggekamera og keyless som gjør at du kan gå inn i bilen og starte den uten å fiske fram nøkkelen. Prisen er på Kr 259 000.
– Her har du en svært lekker og smidig bil som passer like godt i byen som på langtur, og med alt det deilige utstyret som er med i Cosmo utstyrsnivå for Mazda 3 får man veldig mye bil og utstyr for pengene her, forteller Sonja.
– Nå som det blir kaldere ute er det jo ekstra deilig med varme i rattet, sier Sonja med et smil.

Den siste bilen Sonja trekker fram er en Mazda 2, en kompakt og smidig bil som er meget hendig i byen og parkeringshus. En 2019-modell med 42 000km på telleren, som har en manuell girkasse og en 1,5 liters bensinmotor med 90hk som sørger for et lavt forbruk av bensin. Her har du klimaanlegg, blåtann til telefonen, DAB radio, el speil og vinduer og mørke ruter bak. Kr 179 000.
– En genial bil for studenter og de som er i etableringsfasen, eller de som rett og slett ofte kjører bil uten at veldig mange mennesker skal være med på turen, forteller Sonja.
– En liten og rimelig bil som er utrolig smidig til bykjøring, og som har et lavt drivstofforbruk og er veldig rimelig i drift, forklarer Sonja.

Har godt utvalg
Er det kun Mazda bruktbil man kan kjøpe hos Sigmund Aasen?
– Neida, vi har mange merker på bruktbilene her, og alle mulige valg av drivlinjer, så elbil har vi også her, forklarer Sonja.
– Hvor mange bruktbiler vi har inne varierer litt, men et sted mellom 20 og 30 bruktbiler forsøker vi å ha inne til enhver tid, selv om salget går veldig godt, forklarer Sonja.
– Du er alltid velkommen til en bruktbilprat og bruktbilhandel her hos oss, avslutter Sonja.