Stor, romslig og skikkelig sprek

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Hva var det som gjorde at dere valgte å lease en Ford Explorer?
– Vi har barn, hund, sånn ca 440 hobbyer med diverse utstyr som skal med på tur, og kjører ganske ofte til både Geilo og Hovden for å komme oss ut i skog og mark, bakke og vann, og det blir også en god del turer til Oslo fra Sørlandet, forteller Tiril.
– Med en livsstil som vår var det logisk å se etter en bil som var litt stor, forklarer Tiril.
– Vi har hatt flere ulike SUV’er, og det å pakke til langtur har alltid føltes litt som et Tetris-spill, med bagasje som går inn og ut igjen, for å havne på eksakt rett plass for å klare å få med alt vi ville ha med oss, forteller Tiril.
– Så har vi jo også en båt, som Exploreren fint kan trekke de gangene i året det er behov for det, for den har jo 2 500kg hengervekt, forteller Tiril.
Føler du at Explorereren leverer på god plass?
– Ja, hjelpe meg, her er det jo så lett som bare det å få med oss alt vi vil, med masse plass til barneseter, og kjempestort bagasjerom nå som vi bare bruker 5 av de 7 setene, forteller Tiril.
– Før måtte vi alltid utnytte all høyde i bagasjerommet, og sånn sett ødelegge all utsikt bakover, men Exploreren har så dypt og stort bagasjerom at vi foreløpig ikke har hatt behov for å pakke så høyt baki den, forteller Tiril.
– Exploreren har også veldig mange smarte rom, og jeg elsker det at ulike saker og ting har sin faste plass, så det synes jeg også er helt topp, forteller Tiril.
Du kjører en del langt med Exploreren, hvordan opplever du det?
– Jeg må kanskje nevne at jeg bare digger store biler da, for etter en del turer til USA, og opplevelser med store biler der borte, så har det vært litt savn her i Norge å ikke finne noe særlig store biler som ikke ser ut som en varebil, forteller Tiril.
– Også lyden da, akkurat passe og veldig grom lyd fra motoren her, ikke sånn tullete harry lyd som en del av de største motorene i USA lager, men akkurat sånn passe lyd som det bare er skikkelig deilig å høre på, forteller Tiril.
– Også du, vet du hva, det er jo massasje i setene, sånn god massasje, det bruker jeg alltid på lange turer på 3-6 timer, og det er så deilig, forteller Tiril.

Ladbar
Noen som kjøper eller leaser ladbar hybrid velger å aldri lade den, og andre velger å lade den mens man sover. Har dere noen praktisk nytte av at Ford Explorer er en ladbar hybrid?
– Vår kjøring er enten ganske kort, eller veldig langt, gjerne da ganske kort i hverdagen og ganske langt til Hovden eller Geilo i helgene, forteller Tiril
– Vi tilhører derfor den gjengen som lader den opp, for mannen min bruker den til jobb i hverdagen, og da sparer vi jo penger på å kjøre elektrisk og ikke på bensin, forteller Tiril.
– Vi har hatt en bil før som var hybrid, men den kunne man ikke lade, og dermed kunne man jo ikke kjøre den helt elektrisk heller, men denne går jo i all hovedsak som elbil i hverdagen, og da sparer man jo både penger og miljøet på å lade den opp mens man sover, forteller Tiril.

AWD
Har du fått prøvd bilen på ulike underlag?
– Ja, vi har vært på fjellet med den, i bakker med grus trenger man ikke snø eller is for at det skal være litt glatt, men med Exploreren er det null problemer å komme fram, forteller Tiril.
– Det er jo egne kjøreprogram for alle slags underlag, så det er vel nesten bare snø og is vi ikke har kjørt den på enda, men snart får vi jo prøvd ut det også, så det gleder jeg meg til, forteller Tiril.

Gleder seg til å pakke
Blir det noe tur i jula med Exploreren?
– Ja, jeg gleder meg til å virkelig få satt den på den ultimate pakketesten til jul, for da skal vi to uker til Geilo, med alt av ski og staver, skisko, kite, julegaver, pynt og bagasje for 2 uker til hele familien, forteller Tiril.
– De SUV’ene vi har hatt før har liksom hatt en ganske avrundet avslutning på bilen, men Exploreren har en mye mer firkantet og praktisk bakende med tanke på det å få mest mulig plass, og ut fra de erfaringer jeg har med det store bagasjerommet så langt så skal det bli deilig å slippe «tetrispakking» i år, forteller Tiril.
– Vi er veldig glad for at vi har funnet en bil som passer oss og vår aktive livsstil så godt, forteller Tiril.
Vi ønsker Tiril Sjåstad Chrisitansen og familien mange gode turer med Exploreren!