Helt nye Suzuki S-Cross

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Rune Jacobsen som er daglig leder hos RSA Bil i Arendal fikk tirsdag 30/11 besøk av Frank Dunvold som er administrerende direktør i RSA, Olav Slotsvig som er regionsjef for Suzuki og et par eksemplarer av den helt nye Suzuki S-Cross.
– I dag er jeg jublende glad for å kunne lansere en bensinbil med fantastisk fremkommelighet, super pris og med levering før nyttår, sier en meget fornøyd Rune Jacobsen.
– Alle bilmerker satser kun på elbil, og her hos oss har vi jo også mye av det, men vi gir oss ikke med bensinbil for de kundene der ute som ønsker seg den fremdriftsformen, sier Rune.
– Her har man en økonomisk bensinbil med 48V mildhybridsystem, der du kan velge om du vil ha manuell girkasse eller om du heller vil ha automatgir, forteller Rune.

Mange biler på vei
Disse bilene som er her nå skal jo videre, men når er det dere regner med å kunne ha en demobil her i Arendal?
– Tidlig neste uke regner vi med at demobilen vår som du skal få ta bilder av i dag er tilbake fra sin forhandler-rundtur, så nå er det bare å booke prøvekjøringer av den helt nye og lekre Suzuki S-Cross, forteller Rune.
Det var jo kjapt levert ja, men du nevnte at folk kan få bil før den rød-grønne regjeringens nye avgifter trer i kraft på nyåret?
– Ja, vi har mange biler på vei, og skal klare å få levert dem ut før nyttår, men det er nok en fordel å bestemme seg litt kjapt, for desember går som regel litt raskere enn man tenker i forkant, sier Rune.

Er et marked
Vi tar en liten prat med Frank Dunvold, administrerende direktør i RSA, og spør han litt hvordan han vurderer bilmarkedet nå?
– Det er ingen tvil om at stadig flere velger elbil, men alle vil ikke ha elbil, og her trekker de aller fleste merker seg nå mer og mer ut fra markedet. Vil man ha en bil som går på bensin så klarer mange merker ikke å levere biler uten at det tar veldig mange måneder, og her skiller vi oss ut, forklarer Frank.
– Vi vet at det fortsatt er en god del som ikke vil ha elbil, og vi vet at veldig mange ønsker seg et skikkelig godt og driftssikkert alternativ med firehjulstrekk som gir god fremkommelighet over alt, forklarer Frank.
Rune Jacobsen ber meg bli med inn, og se på alle skiltene som er gjort klar til nye Suzukier som er solgt.
De ligger sortert og ryddig i nummer-rekkefølge, og viser med den største tydelighet at det fortsatt er mange som vil ha bensinbil med firehjulstrekk.

Suzuki S-Cross
Vi snakker litt med regionsjefen for Suzuki, Olav Slotsvig, som viser oss litt av den nye S-Cross i et eksemplar med automatgir.
– Prøv å dytte litt rundt på interiøret her, det er så godt sammenskrudd og ikke et knirk noen plass, noe man gjerne må opp i dobbel prisklasse hos andre bilmerker for å oppleve, forteller Olav mens han trykker og dytter på bilens interiørdetaljer.
– Den har blitt så stilig dennne nye S-Crossen, mye mer SUV, tøff og lekker, og med massevis av utstyr til en ganske fantastisk god pris, forteller Olav.
– Her har du 360 kamera, adaptiv cruisekontroll, tilkobling av Apple CarPlay eller Android auto, og en lang rekke sikkerhetssystemer som skal hjelpe deg å få en så sikker biltur som mulig, forteller Olav.
– Den kan naturligvis også trekke tilhenger dersom du bestiller den med hengerfeste, da kan den dra med seg inntil 1 500kg, forteller Olav.

Hva starter den på i pris?
– Med manuelt gir og den store Safe Tech utstyrspakka inkludert starter S-Cross på kr 389 900. Dersom man vil ha automatgir starter prisen på kr 409 900, forteller Olav ivrig.
– Det er jo fantastisk mye lekker SUV for pengene, med masse plass inni til folk og et stort bagasjerom med klasseledende plass på hele 440 liter, forteller Olav.

Tar du turen til RSA Bil i Arendal kan du få vite mye mer om den helt nye Suzuki S-Cross, og du kan booke deg en prøvetur med bilen som kommer inn i starten av neste uke, eller for å være litt mer presis på dato, så regner RSA Bil i Arendal med å ha den klar for prøvekjøring fra mandag 6/12.