Vi besøker bruktbilavdelingen hos Autostrada

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Autostrada har et stort bygg rett ved E18 på Stoa, og store glassflater som slipper inn masse lys denne solrike høstdagen vi kom på besøk, så kanskje Preben har rett, for det er veldig fint i andre etasje hos Autostrada der mange av bruktbilene er samlet.

I dette magasinet har jeg lagt merke til at dere har formulert en del rundt dette med bruktbil Preben, kan du si litt om det?

– Noe av det som ekstra sentralt når noen skal ha seg en bil er å finne litt ut av behov og ønsker, og så komme med ulike forslag som vil dekke både behov og ønsker best mulig, forklarer Preben.

– Det at vi skaffer kunden den bruktbilen de egentlig vil ha betyr at vi har et ønske om å ikke bare dekke behov, men også de drømmer og ønsker kunden egentlig har, forklarer Preben.

– Når kunden får en service på kjøpet som gjør at de ønsker å komme tilbake neste gang de skal ha bil, så har vi lykkes med å gi kunden opplevelsen av at de er konge her hos oss i Autostrada, forklarer Preben.

Utvidet garanti
Er det noe spesielt dere tilbyr utover god kundebehandling og god service som gjør at kunden får en ekstra trygghet her hos Autostrada?

– De som har fulgt servicer her hos oss kan vi selge brukt med noe som heter Volvo selekt garanti på inntil 7 år og 150 000km nybilgaranti, forklarer Preben.

– Dette er en av de mest omfattende garantiene som finnes i markedet, og er naturligvis med på å gi kunden mange år med trygt og godt bilhold, forklarer Preben.

– Ellers er det jo spesielt for våre bruktbilkunder som handler Volvo at de får sin egen personlige servicetekniker som de har direkte kontakt med i forbindelse med service av bilen sin, akkurat slik som de som handler en helt ny Volvo her får, forklarer Preben.

Bruktbilsjefens utvalgte
Vi starter med å se på en 2018 Volvo XC90 D5 med 235hk og R-design styling og utstyrsnivå med 71 800km på telleren. Den har hele 7 seter, der de to bakerste kan felles flatt ned i bagasjeromsgulvet om man vil ha et gigantisk bagasjerom og 5 seter. Den er utstyrt med et heftig Bowers & Wilkins stereoanlegg, sportsseter i skinn med minnefunksjon for førerstolen, panorama soltak, 360 kamera og på hengerfestet kan du dra med deg inntil 2 700kg. Pris kr 755 000.

– Dette er toppmodellen, med rent og pent skandinavisk design og luksus på sitt beste, med masse plass, firehjulstrekk og alt en familie kan ønske seg av en bil, forteller Preben.

Den neste bilen vi kikker litt nærmere på er en hvit 2019 Volvo XC60 T8 AWD Inscription med 89 800km på telleren. Dette er en ladbar hybrid, så her kan man kjøre mye av hverdagskjøringen elektrisk om man lader bilen hjemme. Bensinmotoren og elmotoren leverer totalt 390hk, så setter du denne i sportsmodus sparker det godt ifra. Her er det panorama soltak, 360 kamera, hengerfeste som gjør at man kan dra med seg inntil 2 100kg bakom bilen, AWD, tonede ruter og 19’’ alufelger til sommerdekkene. Kr 539 000.

– Her har du den neste størrelsen etter Volvo XC90, og de som er på jakt etter 5 seter og en bil som er litt mindre enn XC90 har stor sans for XC60 sin størrelse og skandinaviske design. Med T8 løsningen og ladbar hybrid får man jo om lag 45km elektrisk kjøring i hverdagen, og et skikkelig fraspark fra de 390 hestene systemet produserer, det bør man jo oppleve, forteller Preben.

Den siste bilen Preben trekker fram er en Volvo V90 Cross Country, som er en stasjonsvogn med hele 21cm bakkeklaring. En 2019-modell med 61 000km på telleren, og en 190hk sterk D4 dieselmotor. Her er AWD en selvfølge, ettersom dette er en terrengutgave av Volvo V90. Her er det skinnseter med elektrisk justering og minnefunksjon for sjåføren, 360 kamera, oppvarmet ratt, head-up display og de fleste utstyrspakker som var tilgjengelig. Kr 609 000.

– Det fine med Volvo V90 CC er at de som er mest glad i stasjonsvogn også kan få en bil de setter seg litt mer inn enn ned i, som jo er noe av det folk er så glade i med SUV, forteller Preben.

– Med AWD, 21cm bakkeklaring og beskyttelsesplate under bilen får man terrengegenskapene fra SUV’en, i det lekre karosseriet fra stasjonsvogna, så denne er det lett å bli glad i, forklarer Preben.

Kan skaffe det du egentlig vil ha

Er det kun Volvo bruktbil man kan kjøpe hos Autostrada?

– Neida, vi har mange merker på bruktbilene her, selv om vi har spesialisert oss på Volvo, så skaffer vi jo bruktbilen kunden egentlig ønsker seg, også om det er et annet merke enn Volvo, forklarer Preben.

– Her har vi for eksempel en AMG C43, og vi har en ny kar i Autostradasystemet som skal ha kontor her hos oss i Arendal, som heter Jan Olav Moen, og som får et litt overordnet ansvar for litt mer high-end bruktbiler for hele Autostradakonsernet, forklarer Preben.

– Uansett hva slags bruktbil du er på jakt etter, er du hjertelig velkommen til Autostrada, vi vil at du skal oppleve at du som kunde er kongen her hos oss, avslutter Preben.