Nye Opel Crossland – plasseffektiv kompakt crossover

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Opel Crossland har fått det nye ansiktet som Opel introduserte med Opel Mokka-e, og er en kompakt crossover med sine om lag 4,23 meter lengde, noe som gjør Crossland til en meget smidig bil i byen.

Crossover
En Crossover er ikke like høy som en SUV, men man setter seg mer inn i den enn ned i den, og det er en egenskap som har gjort crossoveren meget populær. Man sitter såpass høyt at oversikten blir meget god, og det er nærmest sjokkerende å finne en bil i denne klassen med AGR førersete.

AGR er en tyst organisasjon som jobber for at seter i biler skal ha gode innstillingsmuligheter, slik at man får en god ergonomi som sjåfør i bilen. Man må for eksempel kunne justere sitteputens lengde og vinkel for å kunne få AGR-stempelet, og det kan man med førersetet i Opel Crossland.

Det neste som nesten sjokkerer oss er det utrolig gode Opel sportsrattet, med knapp for varme i rattet lett tilgjengelig på en knapp i selve rattet. Så i Opel Crossland sitter du veldig godt, og du har et ratt som er svært godt å holde i.

Utnytter plassen
Da jeg så bilen tenkte jeg som er litt lang at det ville bli litt komplisert å få plass til en diger kar som meg i baksetet, men her har Opel virkelig utnyttet plassen godt, og det var fin klaring over hodet mitt da jeg satte meg i baksetet.

Bagasjerommet har en god dybde, noe som gjør at det blir ganske mye plass der også, som er lett å utnytte. Med baksetene i bruk har man 410 liters bagasjerom, noe som er mye for denne klassen. Legger man ned baksetene får man hele 1 255 liter plass til det man vil ha med seg i bilen. Man kan også trekke henger bakom bilen som veier inntil 840kg.

To utstyrsnivåer
Vi tok med innstegsmodellen Opel Crossland BUSINESS EDITION på en liten tur, den kan man få med en 1,2 liters bensinmotor, og man kan velge mellom en 6-trinns manuell girkasse og motor med 110hk, eller en 6-trinns automatkasse og motor med 130hk.

110hk koster fra kr 289 900 og 130hk automat koster fra kr 319 900.

Selv om dette er innstegsmodellen, er det veldig mye utstyr som følger med som standard, som cruisekontroll, det deilige skinnrattet med varme, de gode AGR-setene, ryggekamera, blåtann handsfree, og Apple CarPlay/Android Auto med USB, automatisk nødbrems, regnsensor og mye mer.

ULTIMATE heter toppmodellen, og der får man enda mer avanserte forseter i alcantara og imitert skinn, her får man 17’’ alufelger istedenfor 16’’ som er på Business, mørke ruter bak og sort tak, fleksibelt gulv til bagasjerommet, to soners elektronisk klimaanlegg, automatisk fjernlysassistent, 180 graders ryggekamera, større infotainmentskjem med 8 tommers størrelse, gjennomlastingsluke i bagasjerommet og mye mer.

Ultimate får man kun med 130hk automat, fra kr 351 900.

Ta turen til Auto-Car
Dersom du vil se litt nærmere på den nye Opel Crossland svinger du innom Auto-Car på Stoa i Arendal.

Vi spør Frode Braatlund om det er noen andre godbiter man bør være klar over på Opel-fronten?

– Ja, nå har vi fått inn den nye Opel Isnignia her, så den bør man jo sjekke ut, forteller Frode.

– Ellers har vi jo kort leveringstid på Opel Mokka-e og Opel Corsa-e dersom man ønsker seg en elbil, forteller Frode.

– På Opel Corsa-e kan man også få en knall-deal på privatleasing, så det er lurt å ta turen til Auto-Car, forteller Frode.