Vi besøker bruktbilavdelingen hos Gromstad Auto

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Vi treffer på Jens Kristian Stensvand som er salgssjef for bruktbil hos Gromstad Auto, og spør han om det ble solgt en del bruktbiler i 2020?
– Ja, her hos Gromstad Auto solgte vi over 750 bruktbiler i 2020, og tallene så langt for 2021 ser ut til å bli enda bedre enn de gode tallene vi hadde i fjor, forteller Jens Kristian.
– Norges mest solgte bil er brukt, og vi er nok en av de større aktørene i området på brukte biler, noe som gjør at vi kan et veldig godt utvalg av bruktbiler man kan få på dagen, forteller Jens Kristian.

Det er jo veldig raskt ja, å få bil på dagen, men da har dere kanskje gjort en del i forkant med bruktbilene som selges?
– Ja, alle bruktbilene som står til salgs her hos oss er klare for levering. De har vært gjennom en grundig kvalitets- og sikkerhetssjekk, og leveres med en tilstandsrapport, naturligvis helt fri for heftelser, og med en 30 dagers bytterett, forteller Jens Kristian.
– Vi har også inntil 24 måneders garanti på de litt nyere bruktbilene våre, så kunden får med mye god trygghet når de handler bruktbil her hos Gromstad Auto, forklarer Jens Kristian.
Jeg vil tro at trygge kunder gir fornøyde kunder også?
– Ja, vi scorer veldig høyt på kundeundersøkelser, og merker at kunder gjerne kommer igjen når de skal ha seg en nyere bruktbil ved neste anledning, og det er jo veldig hyggelig, forteller Jens Kristian.

Bruktbilsjefens utvalgte
Du skulle finne noen bruktbiler vi skulle se litt nærmere på, hva er det du har plukket ut for oss?
– Da valgte jeg å ta tre bruktbiler som viser litt det veldig mange etterspør i bruktbilmarkedet for tiden, og vi kan jo starte med SUV, 4×4, diesel og automat, det er en god kombinasjon for mange som skal trekke noe bakom bilen, som har hytte eller båt eller campingvogn, og som dekker en familie sine transportbehov med lave driftskostnader, forklarer Jens Kristian.

Vi ser på en VW Tiguan 2,0 TDI 150hk R-Line som første gang ble registrert i november 2019. Her er det moderne digitale instrumenter, elektrisk justerbare forseter i skinn med minnefunksjon på førersetet, innfellbart hengerfeste, adaptiv cruisekontrol, elektrisk bakluke og parkeringsassistent, og mye mye mer utstyr. Med under 20 000 km på telleren og 37 måneder/100 000km garanti er det mye trygghet i en flott og lekker SUV til kr 509 000.
– Det neste som vi merker stor etterspørsel etter er ladbar hybrid, og da har vi mye å velge mellom, men vi kan jo se litt nærmere på denne Golf GTE som står her, sier Jens Kristian.

Jeg benytter sjansen til å knipse et bilde av Jens Kristian ved den stilige hvite Golf GTE som står i lokalet. Den ble første gang registrert i september 2018, og har gått 57 300km. Man får den med 23 måneder / inntil 100 000 km garanti. Digitalt active info display, adaptiv cruisecontrol, parkeringsvarmer med fjernkontroll, ryggekamera, 2 soners klima, tonede vinduer bak og mye mye mer utstyr inkludert for kr 239 000.

Dersom dere selger over 700 bruktbiler i året så jobber du kanskje ikke alene med bruktbil?
– Nei, Christian Sørvær jobber også med salg av bruktbil, og så må man jo ikke glemme at vi har en stor stab som jobber med kontroll, sjekk og klargjøring av alle bruktbiler, slik at vi kan ha mange leveringsklare bruktbiler tilgjengelig for kundene til enhver tid, forteller Jens Kristian.

Volkswagen og Audi
Du kan kanskje vise meg en brukt Audi du da Christian?
– Ja, da kan vi jo se på det neste som mange bruktbilkunder spør etter, og det er elbiler, forteller Christian.
– Her har vi en svært ny Audi e-Tron, stor og deilig familiebil, og elbil, sier Christian mens han viser oss bilen.
Audi e-Tron har mye plass, og denne 50 advanced sport har også mye utstyr inkludert, og bare 15 000km på telleren. Første gang registrert september 2020. Her er det elektrisk justerbare sportsseter i skinn/alcantara med minnefunksjon for sjåføren, hellakkering i bilens farge, omgivelseskamera som gjør at du kan se bilen fra alle mulige vinkler i bilens skjerm, LED Matrix lys er fantastiske i mørket, avtagbart hengerfeste der man kan trekke inntil 1 800kg bakom bilen og et deilig Bang & Olufsen stereoanlegg for å nevne litt av utstyret som medfølger. Man får den med 46 måneder/inntil 100 000 km garanti for kr 638 000.

Har dere holdt dere til bruktbiler fra VW og Audi ettersom det er det som selges som nye biler her hos Gromstad Auto i Arendal?
– Neida, vi har mange merker her, men det er ikke unaturlig med litt ekstra godt utvalg av de merkene vi selger som nye her, forklarer Jens Kristian.
– Nå trakk vi fram bruktbiler med de tre framdriftsløsningene som er mest populære, men vi har jo for eksempel nylig solgt en 2020-modell Audi RSQ3, så det er også litt annet snacks blant bruktbilene våre, forteller Jens Kristian med et smil.
– Går man på nett, og besøker www.gromstad-auto.no så vil man finne en oversikt over de bruktbiler vi har inne, for de som er vist fram her i dette magasinet kan jo være solgt før BIL nr 19 distribueres tidlig i november, sier Jens Kristian