EQS på besøk i Arendal

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

EQS finnes i første omgang i to ulike versjoner, en 450+ som har lengst rekkevidde, på hele 780km fordi den har trekk på to hjul istedenfor 4MATIC som man finner i EQS 580, og EQS 450+ har 245kW/333hk istedenfor 385kW/524hk som 580 4MATIC har. Uansett er det heftige tall Mercedes-Benz presenterer for sin EQS.

Mye standardutstyr
Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC som var på besøk i Arendal har mye standardutstyr, som for eksempel den nye MBUX Hyperscreen som virkelig er imponerende å bruke. En opplevelse jeg ikke har opplevd i noen annen bil.
Man vil også finne utstyr som adaptiv cruise control, 360-graders kamera, navigasjon og KEYLESS-GO uten å måtte krysse av i listen for ekstrautstyr i denne versjonen av EQS som starter på kr 1 171 900. Dersom man ser på prisene for en S-klasse som ikke er elbil, så vil det norske avgiftsnivå sørge for at EQS oppleves som billig i forhold, så får vi se hva den nye regjeringen finner på. Ingen kan påstå at bilbransjen er forutsigbar eller enkel med skiftende regjeringer som legger ulike føringer for avgiftsnivået for varene man selger.
Uansett avgiftsnivå skal man være noe snodig skrudd sammen for å ikke stortrives fra første sekund bakom rattet på en EQS.

Mye komfort
Komfort kjenner man på mange ulike vis i en bil, man kjenner det i setet man sitter i, rattet man legger hendene på, materialene man berører, brytere man bruker, støyen man ikke hører, fjæringenes behandling av veiens ujevnheter, og hvordan bilens krefter leveres når man bruker pedalen lengst til høyre for å kjøre framover.
Med EQS får man komfort på øverste hylle når det gjelder alle disse faktorene, i tillegg til deilig belysning, gode skjermer, og fantastisk bra lyd fra bilens musikkanlegg.
Svingradiusen er god takket være bakhjulene som svinges inntil 10 grader i en sving.

Neida, vi har ikke testet denne bilen skikkelig enda, men vi kjørte den en ørliten tur, og dette kjenner man enkelt fra det første minutt på veien. Vi skal komme sterkere tilbake med test av EQS så snart vi får lånt oss en pressebil.

Glede seg
De som har bestilt seg en EQS kan glede seg til de får den, og kan kjøre superkomfortabelt rundt med en av markedets laveste luftmotstand, som skal sikre et lavt forbruk av strøm, og lang rekkevidde uavhengig av modellen man har valgt.
Tar du turen innom Agder Bil kan du få hjelp til å velge det utstyret til bilen som du vil få mest glede av med de behov og ønsker du har selv.