The Voice-vinner Erlend Gunstveit byttet ut elbilen med et arbeidsjern

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Erlend Gunstveit driver Gunstveit Hageservice AS, og da han vant The Voice og en splitter ny og topputstyrt Ford Mustang Mach-E hadde han en noe eldre pickup og en elbil på tunet.
Mustang Mach-E hadde hengerfeste, men et stykke unna de 3 500kg hengervekt som Erlend trengte i det daglige arbeidet.
Det er foreløpig ingen elbiler som leverer den kapasiteten på hengervekt. Det nærmeste er 2 500kg, så Erlend kan foreløpig ikke velge en elbil som han kan bruke til sitt arbeid.

Så det at du ikke beholdt den Ford Mustang Mach-E vant handlet rett og slett om ditt behov for hengervekt?
– Ja, det var litt komplisert å få dratt på minigraveren min med elbilen jeg hadde vunnet, for den hadde jo henger, men hengervekten var ikke høy nok. Likte veldig godt å kjøre Mustang Mach-E, men det blir litt råflott for meg å ha to biler, sier Erlend med et smil.

Hageservice
Vi spør Erlend om hva slags arbeidsoppgaver og tjenester han tilbyr med sitt firma, ettersom han må ha så mye hengervekt på bilen sin.
– Jeg tar på meg trefelling, graving av ulike slag med minigraveren min og beplantning, forteller Erlend.
– Jeg har også holdt på med måkeoppdrag med en eldre traktor jeg har, men så røk toppakninga på den før sist vintersesong, så da ble det ikke noe mer måkeoppdrag, forklarer Erlend.
Hvordan gikk du fram for å få denne Ranger Wildtracken?
– Jeg byttet inn den gamle pickupen og den nye Mustang Mach-E i en ny og flott Ford Ranger Wildtrack hos Arendal Auto, så der var det Dagfinn Noddeland som ordnet en god deal, forteller Erlend.

Godt fornøyd
Vi rusler litt rundt den nye fine pickupen, og Erlend viser fram rulledekselet som man kan ta av og på elektrisk.
Er det noe du har merket at du liker allerede nå på den korte tiden du har hatt denne Wildtracken?
– Nå har jeg rukket å kjøre en del hundre mil allerede, for jeg har hatt en del arbeidsoppdrag, og jeg har vært en tur i Oslo med den, forteller Erlend.
– Den har veldig god kjørekomfort, med gode seter, en godt lyddempa hytte, adaptiv cruisekontroll som jeg aldri har opplevd før jeg vant Mustang Mach-E, god lyd i anlegget også automatgir da, det hadde jeg ikke på den forrige pickupen, forklarer Erlend.

Har du merket noen forskjeller på det å ha automatgir istedenfor manuelt gir i en pickup?
– Ja, her om dagen skulle jeg opp en ganske våt og glatt plen, og med automatgir og lavserie på firehjulstrekksystemet var det jo bare å krype sakte opp, helt uten å skade plenen, så det var noe ganske annet og langt enklere enn å få til det samme med manuell kasse, forklarer Erlend.
– Så er det jo veldig deilig når man kjører langt, man får færre ting å konsentrere seg om bortsett fra veien og trafikken, og da kommer man jo mer uthvilt fram dit man skal, forklarer Erlend.
– For meg er det genialt med dette elektriske rulledekselet, for da kan jeg ha verktøy baki her uten at det blir vått i dårlig vær, og om jeg må frakte noen busker eller trær som skal plantes så kan jeg få det til uten at jeg må dra med meg hengeren, forklarer Erlend.
– Så er det jo til og med sentrallås på baklemmen, så jeg slipper å gå rundt med nøkkel og låse over alt, det var skikkelig deilig, forteller Erlend.
Er det noe annet nytt som du ikke hadde på den gamle pickupen?
– Ja, på denne her er det jo til og med en app, så jeg kan starte bilen før jeg kommer fram til den. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men dersom man jobber ute i regnvær eller snø, så betyr det en del å få starta bilen og klimaanlegget før man setter seg inn, forklarer Erlend.

Ny singel i dag
Har du noen planer framover når det gjelder sang og konserter og slikt?
– Ja, det kommer ut en ny singel 8/10 som heter Family name, der melodi og tekst er laget av Bobby Tomberlin fra Nashville, forteller Erlend.
Er Bobby en du kjenner?
– Nei, det er en kontakt Universal Music har, så han kjenner jeg ikke enda i hvert fall, sier Erlend med et smil.
– Ellers blir det nok noen julekonserter fremover, blant annet en i Trefoldighetskirken i Arendal, forteller Erlend.
Er det en nettside eller noe slikt folk kan besøke for å finne ut om hvor og når du har konserter?
– Ja, det er det, erlendgunstveit.com er en plass på nett man kan besøke for å finne ut om det som kommer av konserter, forteller Erlend.
– Så blir det en del bedrifter som ønsker sang, men det blir jo mindre åpent for publikum generelt, forteller Erlend.

Vi ønsker Erlend lykke til med ny fin Ford Ranger Wildtrack som arbeidsbil, som også brukes som privatbil, og med all sang og konsertvirksomhet framover!