Nå er den her! Hyundai IONIQ 5

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

I Europa skal det være diverse presselanseringsdager i løpet av juni, og så får alle sperrefrist til 30/6 med å legge ut informasjon om produksjonsmodellen. Pre-produksjons-modellen har noen få fått teste og skrive om, så det som finnes der ute handler om den.

Du kan teste den!
Det fine nå er jo at du kan booke prøvekjøring av IONIQ 5 hos Mobile Arendal, slik at du kan bli litt bedre kjent med bilen på egenhånd, men husk å booke tid i forveien, for denne er det mange som vil prøve.
Hos Mobile Arendal har de også akkurat fått inn nye Hyundai Santa-Fe, den skal du få lese mer om i BIL nr 12, og de har nye Tucson som vi skrev om i BIL nr 10, og de har den nye Hyundai Kona som vi skrev om i BIL nr 8. Det må kunne defineres som mye nytt fra Hyundai på veldig kort tid!

I korte trekk
Det vi kan få lov til å skrive om Hyundai IONIQ 5 er informasjon som Hyundai har delt i sine pressemeldinger om bilen, så informasjonen som kommer her er det dermed helt greit å dele om bilen før 30/6.
IONIQ 5 er en romslig crossover, og den første fra Hyundai på deres helt nye og dedikerte elbilplattform E-GMP. 3 meter akselavstand, 4,635 meter lang, 1,890 meter bred og 16cm bakkeklaring. Interiøret er romslig som en bil i D SUV-segmentet på grunn av den nye plattformen.
Du kan lade IONIQ 5 på 400V og 800V ladere, og lader du hos IONITY til kr 1,65 per kWt (Charge MyHyundai) kan du lade fra 10 til 80 prosent på 18 minutter. Trenger du bare 100km ekstra rekkevidde tar det 5 minutter å lade opp.
IONIQ 5 har V2L, et system der bilen kan dele av strømmen på batteriet med 220V-apparater man normalt sett plugger i veggen hjemme.
IONIQ 5 long range har en rekkevidde på inntil 481km som bakhjulstrekker, og inntil 460km som firehjulstrekker, målt ut fra WLTP-målestandarden for blandet kjøring.
Med bakhjulstrekk får du 217hk og 350NM, og med firehjulstrekkeren har du hele 305hk og 605 NM. For de som er interessert i 0-100 km/t så får du det unnagjort på 7,4 sekunder med bakhjulstrekkeren, og 5,2 sekunder med firehjulstrekkeren.
IONIQ 5 long range kan trekke inntil 1 600kg på hengerfestet uavhengig om bilen har bakhjulstrekk eller firehjulstrekk.
Av teknologi i bilen kan man nevne et head-up display på 44 tommer, avslappings-seter som er geniale om du vil slappe av litt i bilen på en lang tur. Det aller siste av førerassistent- og sikkerhetssystemer er på plass, så vel som omfattende lyddemping og lydanlegg fra BOSE.

Bør oppleves
Selv om vi ikke kan dele egne erfaringer fra vår tur med IONIQ 5 kan vi jo varmt anbefale en prøvetur med den. Ta kontakt med Mobile i Arendal så ordner de med det for deg, men du gjør nok lurt i å forvente at det kan være noe ventetid, ettersom det er mange som vil teste bilen nå som den har kommet seg til Arendal.