Helt nye Nissan Qasqai var på besøk

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Nissan nærmest oppfant kompakt-SUV konseptet da Nissan Qasqai kom i 2007, et segment som har hatt stor suksess fordi man kombinerer en bil som ikke er alt for stor med god innvendig plassutnyttelse, god bakkeklaring og valgmulighet mellom to-hjuls trekk og firehjulstrekk. Andre generasjon kom i 2014, og nå i 2021 kommer den tredje generasjon Nissan Qashqai, og nå som prisene har kommet er det også mulig å bestille den.

Klassereise
Når man ser inn i en topputstyrt ny Nissan Qashqai oppdager man at den har reist oppover i eksklusivitetsklassene, for her er det lett å trives for en som er glad i skinn, metall og gode materialer, samt et lekkert interiørdesign.
Når man setter seg inn i de svært gode skinnsetene, og ser knappen som aktiverer massasjefunksjonen. Stiller inn setet elektrisk og lagrer innstillingene i en av de to minneposisjonene på knappene i døra skjønner man at her kan man virkelig ha fantastisk god komfort!
I bilens klimaanlegg finner man knapp for varme i ratt og varme i frontrute, og man skjønner raskt at man også har med en komfortabel vinterbil å gjøre, så får man avgjøre om man har behov for firehjulstrekk, eller om det kanskje holder med to-hjuls trekk.
Mellom setene finner man ladeplate til mobilen helt innerst, før en lekker automatgirspak dukker opp, etterfulgt av et hjul der du kan velge mellom ulike kjøreprogram som er tilpasset ulike forhold bilen kan møte ute.
I armlenet har man en hylle over rommet der man kan lade med USB eller USB-C plugg.
Bakom rattet ser man digitalt instrumentpanel og en stor infotainmentskjerm, der begge har god grafikk og bra bilder. Et skikkelig godt head-up display kan man også ha.

Passe plass
Som regel er jeg litt for stor til å få noe særlig plass i baksetet til en kompakt SUV, men etter å ha stilt inn forsetet til meg selv i nye Qashqai fikk jeg bra med kneplass bakom meg selv. Hodet får også plass, selv om det her ikke er mer enn det må være for en stor kar på 184cm med lang rygg. Det betyr at man fint får plass til familien i nye Qasqai.
Det store glasstaket gir mye lys, og dermed oppleves ikke baksetet på noen måte som trangt.
Bagasjerommet har vokst med hele 74 liter til 504 liter, det er mye i en bil som er litt over 4,4 meter lang og litt over 1,8 meter bred. Dette har Nissan fått til ved å lage en helt ny plattform for nye Nissan Qashqai.
Det er også smarte gulvløsninger i Qashqai, som man for så vidt også finner i den nye elbilen Ariya, der man kan ha gulvet i en dagligdags øvre posisjon for enkel inn/utlasting. Man kan sette bakre plate i stående posisjon dersom man skal ha en del handleposer baki, og ikke ønsker at de skal bevege seg for mye.
Vil du trekke henger kan nye Qashqai maksimalt trekke med seg 1 800kg på hengerfestet.

Nye motorer
I første omgang kommer det et par mildhybrid bensinmotorer, en med 103kW/140hk/240NM og manuell girkasse, og en 116kW/158hk/270NM med Xtronic automatkasse. Automaten kan du også velge som firehjulstrekk etter hvert, men i første omgang er det 2WD-utgavene som er tilgjengelige.
Mildhybrid vil si et 48V batterisystem, der man tar vare på bremse-energien i batteriet, og får det tilbake ved start/stopp og akselerasjon for å få et redusert drivstoff-forbruk.

Priser
Innstegsmodellen Visia får du med 140hk mildhybriden og manuelt gir fra kr 356 900 + leveringsomkostninger.
Fra utstyrsnivå Acenta og oppover kan du velge mellom 140hk eller 158hk motoriseringen, og du kan velge om du vil ha manuelt gir eller Xtronic automat. Acenta kan du få fra kr 390 800 + lev. omk.
Over Acenta har man N-Connecta som neste utstyrsnivå, denne kan man få fra kr 405 500 + lev. omk. Nest øverst finner man Tekna som starter på kr 429 000 + lev. omk.
Vil man toppmodellen Tekna + må man velge den noe sterkere 158hk motoriseringen med automatisk dobbelclutch girkasse, og da starter toppmodellen på kr 487 900 + lev. omk.
Med utstyrsnivå N-Connecta, Tekna eller Tekna+ kan man også velge største motorisering med 4WD for et tillegg på kr 20 000.
Vi gleder oss til å få teste nye Qashqai når den tid kommer, for det var helt klart fristende å få den ut på veien da vi fikk sitte i den.

Tar du turen til Gromstad Motor Stoa så kan de hjelpe deg med å få bestilt en splitter ny Nissan Qashqai.