VW Touareg R – råsterk og komfortabel ladbar hybrid

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

VW Touareg R kommer med sort optikk, og man kan bestille den med de sorte felgene, utrolig lekkert sammen med fargen Lapiz Blå metallic som testbilen fra VW Norge hadde.
I Sportsmodus kan man dra den nesten 2,4 tonn tunge SUV’en fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder, det er rett og slett en opplevelse. De fleste som kjøper Touareg R er nok likevel mer på jakt etter et par andre gode egenskaper bilen besitter.

Langturkomfort
Det finnes noen biler i markedet som har en helt unikt god komfort på langtur. Der du etter å ha kjørt 300km med bilen, gjerne kjører 300km til. VW Touareg R er en av disse bilene. Du glir så uanstrengt av gårde på motorveien, og sitter så komfortabelt, at man bare nyter omgivelser og godlyd som kommer ut fra bilens anlegg.
Liker man å dra på langturer, kommer man til å like det enda mer med en VW Touareg. Så hender det jo at det er enkelte trafikanter som ikke klarer eller har lov til å holde alle fartsgrenser, og da er det helt fantastisk deilig å kunne foreta sikre og gode forbikjøringer.
De store skjermene som er i Touareg gjør det enkelt å se den informasjonen man ønsker, og på kvelden gir den lekre ambientebelysningen en meget god stemning i bilens kupé. Rett og slett et sted det er deilig å være!

Sterk
Når man kobler VW med R tenker man fort på biler det er mest moro å dra med seg til svingete veier for å kjøre litt ekstra aktivt med. Det er neppe derfor man kjøper en Touareg R. Her bruker man kreftene på uanstrengt akselerasjon og sikre forbikjøringer.
Ladbare hybrider har ofte begrensninger når det gjelder hengervekt, men med en Touareg R kan du trekke med deg inntil 3 500kg, noe som gjør den optimal for alle med båt, hest eller campingvogn. På testbilen hadde de lagt til elektrisk inn- og utfellbart hengerfeste, slik at man styrer hengerfestet med å trykke på en knapp i bagasjerommet.
I bagasjerommet kan man også justere bilens høyde med et par knapper, for å gi lettere inn-/utlasting fra bagasjerommet.

Fremkommelighet
VW Touareg R har mange ulike kjøremodus som gjør at den kommer seg enkelt fram på ulike underlag og overvinner ulike utfordringer. Med offroad eller snow, samt mulighet til å heve og senke bilen, så takler den flere utfordringer enn du nok tenker på å utsette den for.
På mørklagte veier er godt lys sentralt, og her har man LED-Matrix lys som kun demper lysene der man har motgående biler eller biler som er foran deg, og resten av veibanen blir fortsatt belyst fullt ut.

Praktiske bakseter
VW Touareg R har bakseter som kan skyves fram/tilbake, og rygger på setene som kan endre vinkel, slik at man også får en god sitteposisjon i baksetene. Midtsetet følger innstillingene til det venstre setet der bak. ISOfix får man i yttersetene.
De som sitter bak har to klimasoner, slik at de ikke er avhengige av å ha sansen for samme temperatur der bak. Det er også 2xUSB-C ladeplugger i tillegg til en 12V ladeplugg for de som sitter bak.

Elektrisk rekkevidde og forbruk
Vi testet elektrisk rekkevidde med piggfrie vinterdekk fra Nokian, og det mest optimale er sommerdekk. Det var også mellom 4 og 5 plussgrader, og det mest optimale er 20. Asfalten var tørr under testen, det var vel sånn sett det eneste som var litt optimalt da vi kom 54km elektrisk med Touareg R.
Forbruket med cruisekontrollen i 100 km/t, og med nytømt batteri, landet på 0,81 liter på mila.
Da vi dro tilbake til Oslo med den, startet vi med ladet batteri, og kjørte ikke spesielt sakte på motorveiene. Vi fikk et snittforbruk på de 276km vi kjørte på 0,71 liter på mila, det synes vi er et hyggelig forbruk om man tenker på at dette er en stor og tung SUV med bensinmotor. Hele 34% av turen foregikk elektrisk.
Det fine med ladbare hybrider er at de tar vare på energi som produseres av at bilen er i bevegelse, lader opp bilens hybridbatteri, og kan da kjøre elektrisk når motstanden er liten. Man ser også i hybridmodus at det elektriske systemet bidrar for å redusere forbruk ved akselerasjon og kjøring i oppoverbakker.
Hos Gromstad Auto kan du få hjelp til å bestille din nye Volkswagen Touareg, enten du vil ha den som en R eller en annen versjon.