40 år med Volvo personbil

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Daglig leder Espen Stiansen overleverte en hilsen fra Autostrada, og takket Jan-Arvid for mange år som ambassadør for Volvo, for han har snakket varmt om merket til de som har vært interessert i en bilprat.

Lastebilsjåfør
Jan-Arvid kjørte Volvo lastebil før han kjøpte sin første Volvo personbil, det var en kollega som hadde en fin 240, og Jan-Arvid lurte på om han ikke skulle selge den, og slik var det Jan-Arvid fikk sin aller første av mange Volvoer i 1981.
Dermed har Jan-Arvid kjørt Volvo i mer enn 40 år, men historien med Volvo personbil er 40 år nå i 2021.

Jan-Arvid fortalte videre om at han hadde tre 740, 850, V70, tre S80, XC60, S80, XC60, XC90, V90 CC og en XC60 B5 nå. En del av disse var taxier, og noen privatbiler, men Volvo var det helt fra 1981.

Service
Jan-Arvid forteller at han starta med Volvo før Ove Hagen starta med å selge Volvo, og i alle år har servicen vært på topp. Som drosjesjåfør var det ekstra sentralt at bilen var i drift hele tiden, og om det da skulle mot formodning dukke opp et eller annet var det utrolig sentralt for Jan-Arvid med den raske og gode servicen.
– Det var aldri noe «kom tilbake om et par dager så skal vi fikse det» hos Volvo i Arendal, forteller Jan-Arvid.
– Her ble det fiksa med en gang, så jeg kunne dra ut på oppdrag igjen med en gang, og det er jo klart at når man er så fornøyd med både bilene og servicen er det ingen grunn til å bytte over til noen andre, forteller Jan-Arvid.

Mange kilometer
Når du har 40 år med Volvo så blir det vel en del kilometer du har kjørt med Volvo?
– Oi, ja, det har jeg ikke tallet på, men det må jo være mange millioner kilometer jeg har kjørt med Volvo, så da kjenner man jo at det er gode biler, forteller Jan-Arvid.
– Som taxisjåfør har det fort dukket opp andre oppdrag også, som å hjelpe folk med å bære inn varer, eller å hjelpe til med å få hengt opp gardiner, så det har vært et veldig hyggelig yrke, forteller Jan-Arvid som sluttet som drosjesjåfør desember 2019 etter 26 år i yrket.

Lojalitet i arv
Du har kanskje noen barn som også har vært med i diverse Volvoer?
– Ja, jeg har to sønner som har vokst opp med Volvo, og som også har blitt lojale Volvoeiere, forteller Jan-Arvid.
– Når bilene er helt topp og servicen er helt topp så blir det et enkelt valg, smiler Jan-Arvid.