Elbil og cabriolet? Ja! Fiat 500!

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Fiat 500 cabriolet får du i tre ulike utstyrsnivåer, Passion fra kr 284 900, Icon fra kr 299 900 og La Prima fra kr 339 900. Da vi var på lanseringen av Fiat 500 i desember var det utstyrsnivå La Prima som ble vist frem, og hos RSA Bil i Arendal kan du se en Icon som vi knipset en del bilder av.

Cabrioletmagi
Når du har en elbil som er cabriolet hører du fuglene kvitre utenfor bilen ganske så uforstyrret, for bilen lager ingen lyd når den kjører over 30 km/t. I hastigheter under 30 km/t e den pålagt å lage lyd slik at fotgjengere skal høre at det kommer en bil i bygatene.
Vårduftene slippes inn i bilen, sola slipper inn, og du kjenner på at det gjør godt å slippe verden rundt deg inn i bilen. Vi kjørte ikke mange hundre meter med bilen, men dette merket vi meget raskt i den lekre fireseters cabrioleten!
Vi kan levende se for oss mange nydelige sommerdager på Sørlandet med cabriolet som er elbil, og som er så stilig og lekker som Fiat 500.

En av de første
Vi kom i kontakt med en av de første i landet som fikk en Fiat 500 elbil, og det var en cabriolet med La Prima utstyrsnivå han hadde bestilt seg. Christian Lagaard heter han, og nå jobber han i kommunikasjonsavdelingen til Norges Bilbransjeforbund. Han har også jobbet som journalist og i kommunikasjonsavdelingen på slottet.
Hvordan dumpet du borti biler fra Italia?
– Nå liker jeg i grunnen alle biler der fart og moro og stil har litt fokus, og dumpet mer eller mindre tilfeldig borti en Fiat 500 Abarth, og ramlet inn i det sosiale bilmiljøet rundt Abarth og italienske biler, forteller Christian.
– Den er jo bare utrolig sjarmerende, med klare designtrekk og historiske linjer tilbake til ikonet Fiat 500 fra 50-tallet. Jeg valgte en La Prima med taktrekk som har tekst på, og skinnseter med skrift på og alt man egentlig kan ønske seg av utstyr i en moderne elbil som ser skikkelig retro ut, forteller Christian ivrig.
– Jag har stor sans for biler med bensinmotor og biler med elmotor, og jeg er ikke fastlåst til noe merke, men jeg skal jo innrømme at jeg har stor sans for Italia og den livsnytelsen som de også klarer å få inn i sine biler, det matcher min personlighet veldig bra, forklarer Christian.
– En vakker dag skal jeg kjøre den til Italia, men i sommer blir det nok litt Sørlandstur med cabrioleten, så får vi se når mulighetene for å kjøre lenger åpner seg. Jeg bruker den mye til 2-3 timers hyggeturer med gode venner, den gir både gode kjøreopplevelser og muligheten til å oppleve omgivelser når det gjelder lyder og dufter, det gir en ekstra dimensjon å kjøre uten taket på, forteller Christian.

Mye utstyr
Selv om La Prima er versjonen med mest utstyr, er det veldig mye utstyr med i Icon også, bilen vi knipset bilder av er i fargen Rose Gold, som også hentes inn i dashbordet på en meget lekker måte. Et deilig skinnratt med mulighet til å styre cruisekontrollen, lydnivå på anlegget og telefonen som kobles til trådløst.
Når man kjører elbil er det genialt med visning av både antatt rekkevidde og batteriets prosent, og man får begge deler på forbilledlig vis i en Fiat 500. For en Icon er WLTP-rekkevidden oppgitt til 300km.
I den store 10,25’’ infotainmentskjermen i dashbordet får du opp et meget godt ryggekamera når du rygger, og kobler du til mobilen trådløst, får du også Apple CarPlay eller Android Auto trådløst med alle de fordeler det medfører. Du kan også snakke til bilen, bare prøv å si «Hei Fiat» og følge på med en kommando til bilen.
16’’ alufelger og gode LED-lys er også inkludert i Icon utstyrsnivå. Adaptiv cruisekontroll sørger for å holde avstanden til bilen foran deg i køen, og bilen passer også på at du ikke skifter kjørefelt uten at du først gir signal om at du aktivt ønsker å bytte.

Bør sees
Vi anbefaler varmt en tur til RSA Bil i Arendal for å se nærmere på denne lekre Fiat 500 cabriolet med Icon utstyrsnivå. Der kan du også se og prøvekjøre Fiat 500 med vanlig tak. Fiat 500 finnes også i en versjon med utvidet dør på passasjersiden, slik at man skal få enklere tilgang til barn som sitter i barnesete.
Startpris for Fiat 500 er kr 214 900 med et mindre batteri 95hk og 180km WLTP rekkevidde og utstyrsnivå Action. Den er den eneste man får med den lille batteripakka. Passion utstyrsnivå med 118hk og 320km WLTP-rekkevidde koster fra kr 254 900.