Trofast kunde i 45 år

Hans Vidar Levinsen – Agderposten Medier

Da Jens-Arild kom til AS Bil i 1976 hadde han mest lyst på en Toyota Corolla, men med to barn så var det litt snaut med bagasjeplassen, så han landet derfor på en Vauxhal. Bil nummer to ble en Toyota, og siden har det bare vært Toyota for Jens-Arild.


Hvorfor Toyota?

Vi spør kanskje litt dumt med tanke på det lange kundeforholdet, men spør likevel om han har vært fornøyd med Toyota?

– Ja, det har aldri vært noen alvorlige problemer, og har det vært noe småplukk har servicen vært enestående, forklarer Jens-Arild.

Hva var det som gjorde at du landet på Toyota i sin tid?

– De som eide AS Bil kjente jeg godt til fra nabolaget, også hadde jeg veldig lyst på en Toyota Corolla den gangen det ble Vauxhal i 1976, så da ble det naturlig med en Corolla som neste bil.

– Når man kjenner de som eier bilforretningen, og får super service der, og er fornøyd med bilen i tillegg, da var det ingen grunn til å bytte forhandler, sier Jens-Arild.

Har du valgt Corolla nå også?

– Nei, nå byttet jeg inn en RAV4 hybrid med en RAV4 plug-in hybrid, så nå kan jeg kjøre så godt som elektrisk fra hytta på Åmli og hjem med den, forteller Jens-Arild entusiastisk.

Den ladbare hybriden av RAV4 er jo ganske ny, da er det kanskje ikke så lenge siden du bytta bil?

– Det stemmer, det er bare noen uker siden jeg byttet, og så langt er jeg veldig fornøyd med den nye RAV4 plug-in hybriden, forteller Jens-Arild.

Merker du noen forskjeller fra den forrige RAV4 hybriden?

– Den kan jo kjøre langt elektrisk, og så har den veldig mange flere hestekrefter, så det merker man jo dersom man velger å trykke høyrefoten litt ned, sier Jens-Arild med et smil.

– Plassen i kupéen og i bagasjerommet har også blitt mye større nå med den nye ladbare hybriden, forteller en tydelig fornøyd Jens-Arild.

Startet i 1925
Vi prater litt med Arvid Ødegaard som er Daglig Leder hos Toyota Arendal, og spør han litt om når Toyota Arendal startet opp?

– Det var i 1925 AS Bil startet opp i Østregate med bilmerker som Bedford, Chevrolet og Vauxhal. Da var det både lastebiler og personbiler.

– Familien Evjen kjøpte AS Bil i 1957 og i 1973 fikk de agenturet på Toyota. I 1979 gikk de andre merkene ut fra AS Bil og det ble satset på Toyota, og det ble med tiden naturlig å skifte navn til Toyota Arendal, forteller Arvid.

Stor utvidelse
Det er mye byggeaktivitet rundt her nå Arvid, det ser ut som en stor utvidelse?

– Ja, nå bygger vi på om lag 1200 kvadrat her, så det må man nok kunne definere som en stor utvidelse.

– Nå skal vi få alle bruktbilene under tak hele året, og vi får en ny flott varebilavdeling, og får frigjort mer plass til personbiler, så dette blir veldig bra for Toyota Arendal, forteller Arvid.

Dere har jo kommet ganske langt ser det ut til for meg som ikke kan noe om bygg, er det snart ferdig?

– Ja, nå er det ikke lenge igjen før alt er ferdig her, men det er en del asfaltering og slikt som også må på plass før alt er helt ferdig litt uti april, forteller Arvid.

Det er ikke stengt her selv om det er mye byggearbeid som foregår?

– Nei, her er det ikke stengt selv om det bygges, her får alle hjelp til å få testa biler, og bestilt de bilene de vil ha, få bytta dekk eller ta service på bilen de har fra før, så her er det så normal drift som mulig selv om det er litt byggeplass på tomta, forteller Arvid med et smil.